Το Ιράν παρουσιάζει το νέο υπερηχητικό πύραυλο κρουζ HGV Fattah 2

Freepen.gr - Η Αεροδιαστημική Δύναμη του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης παρουσίασε μια νέα έκδοση του βαλλιστικού πυραύλου «Fattah» εξοπλισμένο με κεφαλή υπερηχητικού οχήματος ολίσθησης (HGV), γράφει το πρακτορείο tasnimnews.com.

Ο εξελιγμένος εγχώριος πύραυλος εκτέθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Σεϊέντ Αλί Χαμενεΐ, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, σε έκθεση επιτευγμάτων της Αεροδιαστημικής Δύναμης του IRGC στην Τεχεράνη την Κυριακή.

Η πρώτη έκδοση του Fattah με αυτονομία 1.400 χιλιομέτρων παρουσιάστηκε τον Ιούνιο.

Η κεφαλή του Fattah-I έχει έναν σφαιρικό κινητήρα που λειτουργεί με στερεό καύσιμο με ένα κινητό ακροφύσιο που επιτρέπει στον πύραυλο να κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το Fattah-II, ωστόσο, είναι εξοπλισμένο με μια κεφαλή HGV που μπορεί να ελίσσεται και να γλιστρά με υπερηχητική ταχύτητα.

Μια κεφαλή HGV επιτρέπει στον βαλλιστικό πύραυλο να αλλάξει σημαντικά την τροχιά του μετά την εκτόξευση.

Το όχημα ολίσθησης μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα από 5 έως 20 Mach, ανάλογα με τη σχεδίαση και τη χρησιμότητά του.

Οι συμβατικοί βαλλιστικοί πύραυλοι ακολουθούν μια προβλέψιμη βαλλιστική τροχιά και είναι ευάλωτοι στα συστήματα αεράμυνας. Η ικανότητα ελιγμών των HGV κατά την πτήση τα καθιστά απρόβλεπτα, επιτρέποντάς τους να αποφύγουν αποτελεσματικά την αεράμυνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail