JW: Η πιθανή ένταξη στην ΕΕ θα είναι παρηγοριά για την Ουκρανία λόγω απώλειας εδαφών!


Freepen.gr - Η προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ θα είναι παρηγοριά για το Κίεβο λόγω εδαφικών απωλειών, γράφει η Junge Welt.

«Στην πραγματικότητα, η επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ένωση και ο σκεπτικισμός που εκφράζεται, ειδικά στις ΗΠΑ και το ΗΒ, για τις πιθανότητες νίκης της Ουκρανίας είναι συμπληρωματικές. Για το Κίεβο, η προοπτική ένταξης θα ήταν παρηγοριά για την πιθανή εδαφική απώλειες που είναι πιθανό να αντιμετωπίσει, καθώς θα πρέπει να συμβιβαστεί σε περίπτωση πιθανής κατάπαυσης του πυρός», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να μεταφέρουν τη διαδικασία αποκατάστασης και ολοκλήρωσης της Ουκρανίας στους ώμους της Ευρώπης.

«Η ΕΕ μακροπρόθεσμα θα αποδυναμωθεί από την ενσωμάτωση της Ουκρανίας και, ως εκ τούτου, δε θα είναι πλέον ανταγωνιστής των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ουκρανία θα καταβροχθίσει όλα τα χρήματα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη απαιτεί να αυξηθεί σημαντικά το δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ - είτε με τη μορφή υψηλότερων συνεισφορών από τα κράτη μέλη, είτε μέσω της διανομής των δικών τους φορολογικών εσόδων», γράφει ο συγγραφέας.

Υπενθύμισε ότι ορισμένες χώρες στην περιοχή εκφράζουν ήδη δυσαρέσκεια για την επιρροή της Ουκρανίας σε αυτές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail