Kyiv Independent: Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να κρυφτούν από τα ρωσικά Lancet

RIA Novosti / Andrey Kots
Freepen.gr - Οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν μπορούν να κρυφτούν από τα ρωσικά drones Lancet· επίσης δεν υπάρχουν αποτελεσματικά μέσα για την καταπολέμηση του drone, γράφει η Kyiv Independent.

«Ακόμα κι αν κρύψουμε τον εξοπλισμό μας ανάμεσα στη βλάστηση, αυτό (Lancet) παρατηρεί τη σιλουέτα του από μακριά και πέφτει πάνω του σαν γεράκι», παραπονέθηκε στο δημοσίευμα ο αντιαεροπορικός πυροβολητής Alexander με το διακριτικό κλήσης «Hollywood» από την 47η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία APU.

Το ρωσικό drone πληροί όλες τις απαιτήσεις του πεδίου μάχης και συνεχίζει να βελτιώνεται, είπε στο ουκρανικό μέσο ο Samuel Bendett, ειδικός στον τομέα των μη επανδρωμένων και ρομποτικών στρατιωτικών συστημάτων στο Κέντρο Ναυτικής Ανάλυσης.

Ο ΚΙ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει προφανές αντίμετρο» εναντίον αυτού του UAV. Η δημοσίευση ανέφερε το μικρό μέγεθος και την ασήμαντη θερμική υπογραφή του Lancet ως τον λόγο για τη χαμηλή υπογραφή του ραντάρ. Η χαμηλή τιμή της ρωσικής συσκευής καθιστά τη χρήση κατευθυνόμενων αντιαεροπορικών πυραύλων εναντίον της εξαιρετικά ασύμφορη, ανέφεραν δημοσιογράφοι».

«Οι ανοιχτές λίστες με ουκρανικό εξοπλισμό που καταστράφηκε από drones είναι ζοφερή ανάγνωση για όσους υποστηρίζουν την Ουκρανία», σημειώνει το κείμενο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail