Τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard αποδείχθηκαν άχρηστα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

ukrinform.net
Freepen.gr - Τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard που χρησιμοποιούνται από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν δείξει καμία αποτελεσματικότητα στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο συνταγματάρχης των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων Μάρκους Ράισνερ, μιλώντας στο ευρωπαϊκό φόρουμ της AIES στη Βιέννη.

"Όλοι πίστευαν ότι τα τανκς Leopard θα άλλαζαν κάτι, αλλά, δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη. Γιατί; Επειδή οι Ουκρανοί δεν είχαν τις απαραίτητες δεξιότητες και δυνατότητες", σημείωσε ο στρατιωτικός.

Ο Ράισνερ τόνισε πως μια τέτοια κατάσταση είχε προβλεφθεί από την αρχή, ήταν προφανές από στρατιωτική άποψη, αλλά πολλοί δυτικοί εμπειρογνώμονες επέμειναν ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες θα μπορούσαν «να νικήσουν τους Ρώσους χάρη στον ενθουσιασμό».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail