Το μοναδικό διυλιστήριο κράτους της ΕΕ κινδυνεύει να κλείσει - Lukoil

LUKOIL Neftohim Burgas AD - Lukoil
Freepen.gr - Η μεγάλη ρωσική ενεργειακή εταιρεία Lukoil προειδοποίησε ότι η απόφαση της Βουλγαρίας να τερματίσει την εξαίρεσή της από το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα θα θέσει σε κίνδυνο τις λειτουργίες του μοναδικού διυλιστηρίου της χώρας και εγκυμονεί κινδύνους για την αγορά καυσίμων της χώρας.

Η Neftochim Burgas, το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Βουλγαρίας, ανήκει κατά πλειοψηφία και λειτουργεί από τη Lukoil, μια ρωσική ιδιωτική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η πιθανή διακοπή της παραγωγής στην εγκατάσταση ενέχει υλικοτεχνικούς κινδύνους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κρίση εφοδιασμού καυσίμων στο βαλκανικό κράτος.

"Η ακύρωση των ποσοστώσεων για τις εξαγωγές πετρελαιοειδών που δεν χρησιμοποιούνται στη βουλγαρική αγορά από την 1η Ιανουαρίου 2024 ισοδυναμεί με τον τερματισμό της άδειας χρήσης ρωσικού πετρελαίου από τον Δεκέμβριο του 2023", δήλωσε η Lukoil, όπως αναφέρουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αδυναμία εξαγωγής πετρελαιοειδών θα οδηγήσει γρήγορα σε υπερχείλιση των αποθηκών του εργοστασίου, πράγμα που σημαίνει πως η παραγωγή θα πρέπει να διακοπεί.

"Η κατάσταση αυτή μπορεί να θέσει την επιχείρηση σε συνθήκες αυξημένου τεχνολογικού και υλικοτεχνικού κινδύνου και να αποτελέσει απειλή για τον εφοδιασμό της βουλγαρικής αγοράς με καύσιμα", κατέληξε η Lukoil.

Η διοίκηση της Lukoil Neftochim Burgas κάλεσε τις βουλγαρικές αρχές να συμμετάσχουν σε επείγοντα διάλογο, για την εξεύρεση συνολικής λύσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail