Η συμφωνία έκλεισε, το Ιράν θα αποκτήσει Mil Mi-28 Chopper, Sukhoi Su-35 Jet

Freepen.gr - Μιλώντας στο πρακτορείο Tasnim, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ταξίαρχος Mahdi Farahi δήλωσε ότι έχουν οριστικοποιηθεί τα σχέδια για την ένταξη μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-35, επιθετικών ελικοπτέρων Mil Mi-28 και εκπαιδευτικών αεροσκαφών Yak-130 στις μονάδες μάχης των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Είπε πως τα τρία αυτά προηγμένα στρατιωτικά αεροσκάφη θα είναι οριστικά στη διάθεση του Ιράν και οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο στρατηγός σημείωσε ότι το Ιράν διαθέτει τον ισχυρότερο στόλο στρατιωτικών ελικοπτέρων στην περιοχή από πλευράς ποσότητας και έχει αναβαθμίσει τις δυνατότητες του ελικοπτέρου μετά την εκτέλεση αρκετών προγραμμάτων.

Το Ιράν δεν έχει αποκτήσει κανένα νέο μαχητικό αεροσκάφος τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση μερικά ρωσικά μαχητικά MiG-29 Fulcrum που αγόρασε τη δεκαετία του 1990.

Το Ιράν και η Ρωσία έχουν υπογράψει σημαντικές συμφωνίες για την ενίσχυση της οικονομικής, εμπορικής, ενεργειακής και στρατιωτικής συνεργασίας τους.

Το Σεπτέμβριο, η ιρανική πολεμική αεροπορία παρέλαβε τα πρώτα ρωσικής κατασκευής εκπαιδευτικά αεροσκάφη Yak-130.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail