MWM: Το ΝΑΤΟ είναι σημαντικά κατώτερο από τη Ρωσία ως προς την ποσότητα και την ποιότητα των αντιαεροπορικών πυραύλων

Φωτογραφία: Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας
Freepen.gr - Η Ρωσία διαθέτει έναν αντιαεροπορικό πύραυλο που δεν έχει ανάλογο στον κόσμο και παράγει περισσότερα πυρομαχικά αεράμυνας από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ μαζί, αναφέρει το Military Watch Magazine.

«Αυτός (ο πύραυλος 40N6 πάνω από τον ορίζοντα) επιτρέπει στο σύμπλεγμα S-400 να επιτίθεται σε αεροσκάφη χαμηλής πτήσης και πυραύλους κρουζ σε μεγάλες αποστάσεις με τρόπο που κανένα άλλο σύστημα στον κόσμο εκτός από το ρωσικό δεν είναι ικανό», ανέφερε η δημοσίευση.

Το περιοδικό σημείωσε ότι η καμπυλότητα της επιφάνειας της Γης επηρεάζει αρνητικά την ικανότητα των αντιαεροπορικών πυραύλων να χτυπούν στόχους σε χαμηλό ύψος σε μεγάλες αποστάσεις. Οι δημοσιογράφοι περιέγραψαν τις δυνατότητες του ρωσικού πυραύλου ως «ασύγκριτες». 

Η MWM επέστησε επίσης την προσοχή στην ποσοτική υπεροχή του ρωσικού στρατού στον τομέα των αντιαεροπορικών πυραύλων. Οι συντάκτες του άρθρου σημείωσαν ότι η Ρωσία είναι σε θέση να προμηθεύει ταυτόχρονα συστήματα S-400 στη Λευκορωσία και την Ινδία και να αναπληρώνει την κατανάλωση πυραύλων της ως μέρος της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail