NYT: Η απαισιοδοξία αυξάνεται μεταξύ των Ουκρανών σχετικά με την έκβαση του πολέμου

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι Ουκρανοί προετοιμάζονται διανοητικά για μια μακρά σύγκρουση ενώ η δυσαρέσκεια για το κράτος αυξάνεται μεταξύ τους, γράφει η αμερικανική εφημερίδα New York Times.

"Τα αγόρια στο μέτωπο είναι πολύ κουρασμένα, σωματικά και ψυχολογικά. <...>. Αυτός ο πόλεμος θα διαρκέσει πολύ. Υπάρχουν τάφοι σε κάθε χωριό", είπε στο δημοσίευμα ο Andrey Tkachuk, επικεφαλής του χωριού Lvov Tukhlya.

Οι NYT επικαλέστηκαν στοιχεία έρευνας από το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου, σύμφωνα με τα οποία η βαθμολογία της εμπιστοσύνης των Ουκρανών στην κυβέρνηση μειώθηκε από 74 τοις εκατό τον Μάιο σε 39 τοις εκατό τον Οκτώβριο. Μόνο το 48 τοις εκατό των Ουκρανών εμπιστεύεται την κρατική τηλεόραση, τονίζει η εφημερίδα.

Ο διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου Anton Grushetsky είπε στη δημοσίευση ότι οι Ουκρανοί «γίνονται απαισιόδοξοι». Κατά τη γνώμη του, οι πολίτες της Ουκρανίας στερούνται την αίσθηση της ασφάλειας.

Ο Γκρουτσέτσκι σημείωσε πως οι κάτοικοι της χώρας αναζητούν κάποιον να κατηγορήσουν για αποτυχίες στο μέτωπο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η λαϊκή οργή των Ουκρανών στρέφεται στη διαφθορά και στους δυτικούς συμμάχους, οι οποίοι ήταν πολύ νωθροί στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία. Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αποφεύγουν τη λαϊκή καταδίκη.

Οι συγγραφείς πρότειναν πως ο λόγος για την αυξανόμενη απαισιοδοξία των Ουκρανών ήταν η αποτυχία της καλοκαιρινής αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail