«Το σύστημα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία αποδείχθηκε ακριβά σκουπίδια»

RIA Novosti / Pavel Lisitsyn
Freepen.gr - Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot που προμήθευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποδείχθηκε ότι ήταν αναποτελεσματικό όπλο στην Ουκρανία, κατήγγειλε ο πρώην αναλυτής της CIA Λάρι Τζόνσον σε συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube, Dialogue works.

"Η Ουκρανία δεν έχει κανένα αποτελεσματικό σύστημα αεράμυνας. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν συστήματα που θα μπορούσαν να τους προσφέρουν, παρά τις συζητήσεις ότι θα τους παρέχουμε. Δεν τα έχουμε. Έχουμε ήδη παράσχει μια συστοιχία Patriot», τα οποία αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά, ακριβά σκουπίδια», παραπονέθηκε ο ειδικός.

Ο Τζόνσον επεσήμανε επίσης πως λόγω της περιορισμένης ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών να προμηθεύουν το Κίεβο με τα απαραίτητα όπλα στις σωστές ποσότητες, η τακτική και στρατηγική εικόνα για την Ουκρανία φαίνεται ζοφερή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail