Οι proxy δυνάμεις του Ιραν αρχίζουν να συμμετέχουν στον πόλεμο και αυτό είναι πραγματικά κακά νέα

Pixabay
Αρχίζει να συμβαίνει. Μας είπαν ότι το χειρότερο σενάριο για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή θα ήταν οι πληρεξούσιοι του Ιράν να συμμετάσχουν στον πόλεμο που ακολούθησε το ίδιο το Ιράν. Αυτού του είδους η κλιμάκωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αποκαλυπτική σύγκρουση που ξεφεύγει εντελώς από τον έλεγχο, και έτσι έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες για να κρατηθεί ο υπόλοιπος «Άξονας της Αντίστασης» στο περιθώριο. Δυστυχώς, αυτές οι προσπάθειες φαίνεται να απέτυχαν και αυτό είναι πραγματικά άσχημα νέα.

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Την Τρίτη, αναφέρθηκε ότι ο Ισραηλινός Στρατός και η Χαμάς συμμετείχαν σε «σκληρές μάχες» βαθιά μέσα στη Γάζα:

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα πως σκότωσε «δεκάδες» τρομοκράτες της Χαμάς κατά τη διάρκεια «σκληρών» μαχών «βαθιά» μέσα στη Γάζα με βίντεο που δείχνει στρατιώτες να ψάχνουν τους δρόμους για να βρουν τους ενόπλους εν μέσω μαινόμενων μαχών.

Τα ισραηλινά στρατεύματα επιτέθηκαν σε θέσεις της Χαμάς εντός του τεράστιου δικτύου σηράγγων των τρομοκρατών σε μια προσπάθεια να απελευθερώσουν ομήρους που έχουν παγιδευτεί εκεί - βασικός στόχος για το Ισραήλ καθώς επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα για να εξαφανίσει τη Χαμάς μετά την ένοπλη ορμή της πριν από τρεις εβδομάδες που σκότωσε πάνω από 1.400 ανθρώπους.

Στην πέμπτη ημέρα των μεγάλων χερσαίων επιχειρήσεων στη βόρεια Γάζα, ο στρατός είπε ότι είχε εμπλακεί σε «σκληρές μάχες» με τρομοκράτες της Χαμάς, με πλάνα που δείχνει στήλες από τανκς και στρατιώτες να προχωρούν περαιτέρω στον πολιορκημένο θύλακα.

Οι δυνάμεις της IDF έχουν φτάσει «στα περίχωρα της πόλης της Γάζας» και την περικυκλώνουν σταθερά από όλες τις πλευρές.

Αλλά το Ισραήλ δε βιάζεται.

Οι Ισραηλινοί θα κάνουν ένα βήμα τη φορά, γιατί θέλουν να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες αμάχων καθώς και τις δικές τους απώλειες:

Η σταδιακή πρόοδος της παρούσας εκστρατείας αποσκοπεί στην αποφυγή σκληρών μαχών σε κατοικημένες περιοχές, ενώ τα στρατεύματα είναι επιφυλακτικά να πλησιάσουν το τεράστιο δίκτυο μυστικών υπόγειων σηράγγων στις οποίες κρύβεται η Χαμάς. Η τακτική του «go-slow» μπορεί να επιτύχει στον περιορισμό των ισραηλινών στρατιωτικών απωλειών και των πιθανών θανάτων αμάχων, ωστόσο κινδυνεύει να παρατείνει έναν πόλεμο.

Νομίζω ότι μια μεθοδική προσέγγιση έχει πολύ νόημα.

Η Χαμάς έχει περάσει πολλά χρόνια προετοιμάζοντας τις σήραγγές της, και γι' αυτό είναι συνετό να είμαστε προσεκτικοί.

Καθώς μαίνονται οι μάχες στη Γάζα, το Ιράν προειδοποιεί πως οι πληρεξούσιοί του «δε θα μείνουν σιωπηλοί»:

Το Ιράν υπερηφανεύτηκε σήμερα ότι οι ισχυροί πληρεξούσιοί του «δε θα μείνουν σιωπηλοί» και άφησε να εννοηθεί πως οι μάχες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα μπορούσαν να κατακλύσουν τη Μέση Ανατολή αφού οι αντάρτες Χούθι που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη εκτόξευσαν drones στο εβραϊκό κράτος από την Υεμένη.

Οι Χούθι, οι οποίοι κατέλαβαν την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά το 2014 και ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις της χώρας, είπαν πως εκτόξευσαν μια σειρά από μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς την πόλη Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα σήμερα το πρωί ως αντίποινα στον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς.

Προσωπικά, δε νομίζω ότι οι Χούτι αποτελούν υπερβολική απειλή.

Πρώτα απ 'όλα, έχουν τον δικό τους πόλεμο να ανησυχούν.

Δεύτερον, οποιοιδήποτε πύραυλοι μπορούν να εκτοξεύσουν προς το Ισραήλ δε θα πρέπει να αποτελούν υπερβολική απειλή.

Τρίτον, απλώς δεν είναι σε θέση να μεταφέρουν μεγάλο αριθμό στρατευμάτων σε περιοχές όπου θα μπορούσαν να εμπλέξουν το Ισραήλ.

Αλλά παρόλο που δε θα είναι σημαντικός παίκτης σε αυτόν τον πόλεμο, οι Χούτι προφανώς αποφάσισαν να ενταχθούν επίσημα σε αυτόν ούτως ή άλλως:

Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης μπήκαν στον πόλεμο με το Ισραήλ αφού εκτόξευσαν drones και πυραύλους στο νότιο τμήμα της χώρας νωρίτερα σήμερα.

Οι Χούτι αποτελούν μέρος του «Άξονα Αντίστασης» του Ιράν και έχουν συσπειρωθεί πίσω από τη Χαμάς από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Βρίσκονται σε πόλεμο με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης από το 2014 και ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι, Γιαχία Σαρί, δήλωσε πως η ομάδα εκτόξευσε «μεγάλο αριθμό» πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών προς το Ισραήλ και ότι θα συνεχίσει να επιτίθεται «για να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους να νικήσουν».

Εν τω μεταξύ, πληρεξούσιοι του Ιράν στο Ιράκ και τη Συρία συνεχίζουν να επιτίθενται στα αμερικανικά στρατεύματα.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν δεχτεί πυρά για 25η φορά από τις 7 Οκτωβρίου:

Οι αμερικανικές δυνάμεις που αναπτύσσονται στη Μέση Ανατολή έχουν γίνει στόχος για 25η φορά από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, εν μέσω φόβων για διευρυνόμενη σύγκρουση.

Η επίθεση σημειώθηκε καθώς δύο οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσαν την αεροπορική βάση Ain al-Asad στο Ιράκ, την οποία χρησιμοποιούν οι αμερικανικές και διεθνείς δυνάμεις στο δυτικό Ιράκ για να καταπολεμήσουν τα υπολείμματα του ISIS.

Ο αμερικανικός λαός μπορεί να μην το έχει συνειδητοποιήσει ακόμη, αλλά βρισκόμαστε ήδη σε πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Ιρανοί πληρεξούσιοι στο Ιράκ και τη Συρία στοχεύουν συνεχώς τα στρατεύματά μας και δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Φυσικά όταν πρόκειται για Ιρανούς πληρεξούσιους, η Χεζμπολάχ στο Λίβανο είναι το μεγάλο σκυλί και όλοι παρακολουθούν για να δουν τι θα κάνει:

Η Χεζμπολάχ, η λιβανέζικη μαχητική ομάδα, βρέθηκε σε δύσκολη θέση από την στιγμή που η σύμμαχός της Χαμάς εξαπέλυσε μια θανατηφόρα, αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Τώρα, μετά από χρόνια κακοποίησης για μια μάχη με το Ισραήλ, η Χεζμπολάχ είναι διχασμένη ανάμεσα στη διατήρηση της αξιοπιστίας της ως υπερασπιστής των Παλαιστινίων και το δισταγμό της να εμπλακεί σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας.

Θα σας πω τον νούμερο ένα λόγο για τον οποίο η Χεζμπολάχ διστάζει.

Δε θέλουν να δεχτούν πυρά.

Εάν η Χεζμπολάχ άρχιζε να εκτοξεύει χιλιάδες πυραύλους στο Ισραήλ και επιχειρούσε να εξαπολύσει μια πλήρη εισβολή από τον Βορρά, υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα οι Ισραηλινοί να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα.

Αλλά κάποια στιγμή η πίεση για συμμετοχή στη σύγκρουση πιθανότατα θα γίνει πολύ μεγάλη, και αυτό θα ισχύει ιδιαίτερα όταν καταστεί σαφές ότι η Χαμάς βρίσκεται στα πρόθυρα της εξάλειψης:

Ένας Λιβανέζος αξιωματούχος που συνομιλεί με τη Χεζμπολάχ είπε πως οι μαχητές είπαν ότι η κόκκινη γραμμή τους για παρέμβαση είναι η καταστροφή της Χαμάς και πως θα μπουν στον πόλεμο εάν η ομάδα είναι στα τελευταία της. Όμως ο δηλωμένος στόχος του Ισραήλ είναι η καταστροφή της Χαμάς.

Η Χεζμπολάχ δεν πρόκειται απλώς να καθίσει εκεί και να παρακολουθήσει τον Ισραηλινό Στρατό να πετυχαίνει ολοκληρωτική νίκη επί της Χαμάς.

Αυτό απλά δεν πρόκειται να συμβεί.

Φυσικά η Χεζμπολάχ έχει ήδη εμπλοκή με τον Ισραηλινό Στρατό σε τακτική βάση κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ. Στην πραγματικότητα, η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι μόλις κατέστρεψε ένα ισραηλινό τανκ:

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα επίθεση κατά των ισραηλινών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων με το Νότιο Λίβανο, η οποία φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα τη στόχευση και την καταστροφή ενός κύριου άρματος μάχης Merkava Mark lll ή lV.

Είμαστε τόσο κοντά σε έναν μεγάλο περιφερειακό πόλεμο.

Όσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα για τη Χαμάς, τόσο πιο εξοργισμένοι θα γίνονται οι Ιρανοί και οι πληρεξούσιοί τους.

Μέχρι να τελειώσει αυτό το πράγμα, πιστεύω ότι ολόκληρος ο κόσμος θα είναι εντελώς σοκαρισμένος από αυτό που συμβαίνει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail