Ο proxy πόλεμος στην Ουκρανία κι η γενοκτονία στη Γάζα αποκαλύπτουν θανάσιμα την υποκρισία κι ηθική χρεοκοπία της Δύσης

Photo: SCF
Οι δυτικοί ηγέτες και θεσμοί έχουν φέρει τους εαυτούς τους σε πρωτοφανή ανυποληψία για τη συνενοχή τους στη γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού. Αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τον πόλεμο με τη μεσολάβηση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Editorial - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Δεν αποκαλύπτεται μόνο η δυτική συνενοχή σε εγκλήματα πολέμου, αλλά αυτό που παρουσιάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο είναι τα συγκλονιστικά διπλά πρότυπα και η υποκρισία των δυτικών ηγετών. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ψεύτες, ψυχοπαθείς και εγκληματίες.

Αυτό που παρακολουθούμε είναι κάτι βαθύτατα ιστορικό: η σημαδιακή κατάρρευση των δυτικών εικόνων της υποτιθέμενης δημοκρατικής και ηθικής εξουσίας.

Σε όλο τον κόσμο, μαζεύονται τεράστιες δημόσιες διαμαρτυρίες ενάντια στην τρομακτική σφαγή αμάχων στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη από τις ισραηλινές κρατικές δυνάμεις. Ευρωπαϊκές και βορειοαμερικανικές πόλεις, όπως η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, το Βερολίνο και το Παρίσι, βλέπουν εκατομμύρια πολίτες να διαδηλώνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όχι μόνο κατά των εγκλημάτων του ισραηλινού κράτους αλλά και - εξίσου σημαντικό - κατά της διεφθαρμένης ενοχής των δικών τους κυβερνήσεων για τη διευκόλυνση της γενοκτονικής καταστροφής που βρίσκεται σε εξέλιξη κατά του παλαιστινιακού λαού.

Η λαϊκή οργή εκφράζεται ακόμη και από απλούς υπαλλήλους, διπλωμάτες και άλλους εργαζόμενους σε κυβερνήσεις και κοινοβούλια. Οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων έχουν εμποδίσει τα λιμάνια να στείλουν δυτικά όπλα στο Ισραήλ. Δημοσιογράφοι μέσα σε δυτικές εταιρείες μέσων ενημέρωσης καταγγέλλουν επίσης την προκατάληψη των οργανισμών τους, παραπονούμενοι - δικαίως - ότι η συμβιβασμένη ειδησεογραφική κάλυψη βοηθά και υποθάλπει τη γενοκτονία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και άλλοι δυτικοί ηγέτες δέχονται δημόσιες αποδοκιμασίες για τη συνενοχή τους στη γενοκτονία. Μεταξύ των διαδηλωτών είναι εβραϊκές οργανώσεις και άτομα που επέζησαν από το ναζιστικό ολοκαύτωμα.

Στο κύμα της δημόσιας οργής προστίθεται η αντιδραστική αντίδραση των δυτικών θεσμών που ισχυρίζονται πως οι διαμαρτυρίες είναι παράνομες. Οι αρχές προσπάθησαν -και απέτυχαν- να απαγορεύσουν τις πορείες με βάση τον καταδικαστέο ισχυρισμό ότι οι διαδηλωτές είναι συμπαθούντες την τρομοκρατία και αντισημίτες. Μια τέτοια συκοφάντηση εκατομμυρίων απλών πολιτών που κινητοποιήθηκαν για να καταδικάσουν τη γενοκτονία, προκαλεί μόνο περαιτέρω περιφρόνηση προς τις δυτικές κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης.

Στη Γάζα, οι βάρβαρες και αποτρόπαιες μαζικές δολοφονίες αμάχων -κυρίως γυναικών και παιδιών- συνεχίζονται για περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες, ασταμάτητα. Το γεγονός που πυροδότησε την 7η Οκτωβρίου, όταν η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς σκότωσε εκατοντάδες Ισραηλινούς, είναι εντελώς δυσανάλογο σε σχέση με τη γενοκτονία που ακολούθησε. Πάνω από 40.000 Παλαιστίνιοι άμαχοι φέρονται να έχουν δολοφονηθεί ή ακρωτηριαστεί. Ένας ολόκληρος πληθυσμός 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων υπόκειται σε φρικτή συλλογική τιμωρία στο αποκλεισμένο έδαφος. Η δολοφονία παιδιών από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς με όπλα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι ιδιαίτερα φρικιαστική.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και η G7 αρνήθηκαν να ζητήσουν την παύση της σφαγής. Αντ' αυτού έχουν ζητήσει "ανθρωπιστικές παύσεις", τις οποίες το ισραηλινό καθεστώς του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει πρόσφατα παραδεχτεί - αναμφίβολα υπό την πίεση των δυτικών ηγετών που φοβούνται μια εξέγερση μεταξύ των πληθυσμών τους. Αλλά τέτοιες αξιοθρήνητα ευτελείς "παύσεις" απλώς επιστρώνουν την προσβολή στον τραυματισμό.

Όλος ο κόσμος, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Κίνας και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ηνωμένων Εθνών, απαιτεί τον άμεσο τερματισμό της μαζικής δολοφονίας αθώων ανθρώπων. Όχι ανούσιες "παύσεις" για επανεξοπλισμό και περαιτέρω κύκλους δολοφονιών. Υπάρχει μια ανανεωμένη, επίμονη έκκληση σε όλο τον κόσμο για ιστορική δικαιοσύνη για τον παλαιστινιακό λαό που έχει υπομείνει δεκαετίες άθλιας κατοχής και επιθετικότητας από το σιωνιστικό καθεστώς που ενεργοποιήθηκε από τις δυτικές κυβερνήσεις.

Τα αμερικανικά όπλα - που πληρώνονται από τους Αμερικανούς φορολογούμενους και έμμεσα από τον υπόλοιπο κόσμο λόγω της προνομιακής κερδοφορίας του δολαρίου ΗΠΑ - χρησιμοποιούνται για να διαπράξουν την εξόντωση των αμάχων στη Γάζα. Και η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να αυξήσει την προμήθεια των δολοφονικών μηχανών με 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη βοήθεια. Ο Λευκός Οίκος του Μπάιντεν και το Πεντάγωνο λένε ξεδιάντροπα ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές για τον περιορισμό του τρόπου με τον οποίο το Ισραήλ χρησιμοποιεί την αμερικανική δύναμη πυρός. Ήδη, περίπου 25.000 τόνοι εκρηκτικών έχουν πέσει στη Γάζα, ποσότητα που ισοδυναμεί με τη δύναμη των δύο ατομικών βομβών με τις οποίες οι ΗΠΑ χτύπησαν τη Χιροσίμα τον Αύγουστο του 1945.

Στην περιοχή έχει συγκεντρωθεί μια τρομερή αρμάδα πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών αεροπλανοφόρων.
Δεδομένης της επίσημης θέσης των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να υποστηρίζουν το Ισραήλ -με τον ψευδή ισχυρισμό του "δικαιώματος στην αυτοάμυνα"- είναι αναπόφευκτα προφανές πως οι δυτικές δυνάμεις υποστηρίζουν πλήρως τη γενοκτονία.

Η υποκρισία και η διπροσωπία των δυτικών ηγετών, των κυβερνήσεών τους και των μέσων μαζικής ενημέρωσης καταδικάζονται ως εγκληματίες πολέμου που είναι. Μόλις πριν από λίγους μήνες, οι ίδιοι δυτικοί τσαρλατάνοι καταδίκαζαν τη Ρωσία για υποτιθέμενα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Ο Μπάιντεν, η Φον ντερ Λάιεν, ο Σολτς, ο Μακρόν και ο Σουνάκ, καθώς και άλλοι δυτικοί ηγέτες, έκαναν ευσεβή κηρύγματα για τα υποτιθέμενα ρωσικά εγκλήματα κατά της Ουκρανίας - παρόλο που στην πραγματικότητα ο πόλεμος αυτός υποκινήθηκε από το ΝΑΤΟ που εξόπλισε και υποστήριξε ένα ναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο.

Τώρα που η Ρωσία έχει σε μεγάλο βαθμό νικήσει το υποστηριζόμενο από το ΝΑΤΟ καθεστώς του Κιέβου, δεν υπάρχει σχεδόν καμία αναφορά στον πόλεμο στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ή από τις δυτικές κυβερνήσεις.

Παρ' όλα αυτά, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η απουσία οποιασδήποτε γνήσιας ανησυχίας μεταξύ των δυτικών ηγετών για τα πραγματικά εγκλήματα πολέμου σε μαζική κλίμακα στην Παλαιστίνη.

Ο Μπάιντεν και οι δυτικοί συνεργοί του μιλούν για "πένθος για αθώους θανάτους", ενώ εξοπλίζουν και υποστηρίζουν την ισραηλινή κρατική τρομοκρατία.

Η βαρβαρότητα που συμβαίνει στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη είναι συγκλονιστική. Αυτό που είναι ακόμη πιο αποκρουστικό είναι η ρητή ενοχή των δυτικών κρατών για την ενεργοποίηση της γενοκτονίας.

Αυτό που τα εγκλήματα αποκαλύπτουν με σκληρή πραγματικότητα είναι η απόλυτη διαβολική φύση της δυτικής κρατικής εξουσίας. Τα εγκλήματα του ισραηλινού καθεστώτος είναι η εκδήλωση του δυτικού ιμπεριαλισμού- η αληθινή και γκροτέσκα, σάπια φύση της δυτικής εξουσίας. Για δεκαετίες, για αιώνες μάλιστα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι εταίροι τους έχουν κάνει μια παρωδία προσποιούμενοι ότι είναι πρότυπα δημοκρατίας - ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλεύονται και απομυζούν τον υπόλοιπο πλανήτη.

Τώρα όλες οι απάτες και η διαφθορά τους είναι πλήρως εκτεθειμένες. Πρόκειται για εγκληματικά καθεστώτα, των οποίων η ιστορία της πολεμοκάπηλης αποικιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού πολύ συχνά συσκοτίστηκε από τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης που υπερισχύουν και την αυτοαποκαλούμενη γοητεία. Είναι πλέον πεντακάθαρο τι πραγματικά αντιπροσωπεύει η "συλλογική Δύση" (μια παγκόσμια μειοψηφική ελίτ): θάνατο και καταστροφή.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πόσο μακριά και πού θα οδηγήσει ο τεράστιος δημόσιος θυμός και η περιφρόνηση. Μια ιστορική εξέγερση βρίσκεται σε εξέλιξη. Τι θα ακολουθήσει; Μπορεί να κινητοποιηθεί εποικοδομητικά για την ανατροπή των παρακμιακών δικτατοριών της καπιταλιστικής ολιγαρχίας που έχουν κυριαρχήσει στα δυτικά κράτη υπό το πρόσχημα της δημοκρατίας;

Ένα πράγμα αποδεικνύεται. Τα συστήματα της δυτικής ελίτ έχουν υποστεί ζημιές που δεν επιδέχονται επιδιόρθωση και αποκατάσταση. Η σταύρωση του παλαιστινιακού λαού έχει δημιουργήσει ένα κουτί της Πανδώρας. Η δυτική διαφθορά - βαθιά, συστηματική, ιστορική διαφθορά - είναι πλέον έξω και δεν μπορεί να ξαναχωνευτεί μέσα από τις ελίτ των ηγετών που προσπαθούν να τη συγκαλύψουν.

Τα γενοκτονικά εγκλήματα των δυτικών δυνάμεων δεν μπορούν να μείνουν αθέατα ή να εξηγηθούν αυτή τη φορά. Η διγλωσσία και η χρεοκοπία είναι επιζήμια για τον υπαρξιακό πυρήνα.

Τελικά, όμως, μπορεί να υπάρχει ελπίδα για έναν καλύτερο, δικαιότερο και πιο δίκαιο κόσμο. Αλλά πρώτα απ' όλα, η παλιά δυτικοκρατούμενη τάξη πραγμάτων πρέπει να φύγει, παρά τον τεράστιο πόνο και τη δυστυχία που συνεπάγεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail