Sun: Παραλίγο τραγωδία με βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο στον Ατλαντικό

Φωτογραφία του Ναυτικού των ΗΠΑ/MCSS Zachary Wickline
Freepen.gr - Ένα πυρηνικό υποβρύχιο του Βρετανικού Ναυτικού με πυρηνικούς πυραύλους και πλήρωμα 140 παραλίγο να βυθιστεί λόγω ελαττωματικού μετρητή βάθους, αναφέρει η ταμπλόιντ Sun.

 «Το βυθόμετρο σε ένα σκάφος κλάσης Vanguard με πλήρωμα 140 ατόμων και πυραύλους Trident 2 παρουσίασε δυσλειτουργία στον Ατλαντικό», ανέφερε η δημοσίευση.

Το υποβρύχιο ετοιμαζόταν να προχωρήσει σε περιπολία όταν οι καντράν που έδειχναν το βάθος του σταμάτησαν να λειτουργούν, με αποτέλεσμα το πλήρωμα να πιστέψει ότι ήταν επίπεδο ενώ βυθιζόταν ακόμα. 

Το υποβρύχιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε ήδη εισέλθει στην «επικίνδυνη ζώνη» όταν οι μηχανικοί στο πίσω τμήμα παρατήρησαν τις μετρήσεις του δεύτερου βυθόμετρου και σήμανε συναγερμός. Χάρη σε αυτό, αποφεύχθηκε η «χειρότερη καταστροφή» στο Βασιλικό Ναυτικό από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, γράφει η εφημερίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail