Telegraph: Η Δύση υποσχέθηκε στην Ουκρανία F-16, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τις παραδόσεις

Φωτογραφία : Royal Norwegian Air Force/Malin Instanes
Freepen.gr - Χωρίς δυτικές προμήθειες, η Ουκρανία θα δυσκολευτεί πολύ την ερχόμενη άνοιξη ενώ δεν έχει ακόμη καν αρχίσει να παραλαμβάνει νέα μαχητικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph.

«Στην Ουκρανία υποσχέθηκαν τα αμερικανικά μαχητικά F-16 για να αμφισβητήσουν τη ρωσική αεροπορική υπεροχή, αλλά δεν υπάρχει ακόμη σημάδι παράδοσής τους και οι πιλότοι θα πρέπει επίσης να εκπαιδευτούν για να τα πετάξουν», γράφει η δημοσίευση.

 Η Telegraph σημείωσε πως χωρίς σταθερή προμήθεια δυτικών όπλων, η Ουκρανία θα βρισκόταν σε «επικίνδυνη κατάσταση» την επόμενη άνοιξη. Σύμφωνα με το άρθρο, μέχρι τότε η Ρωσία θα έχει εξοπλίσει και θα εκπαιδεύσει ακόμη περισσότερους στρατιώτες.

Η εφημερίδα υποστήριξε επίσης ότι η Ουκρανία θα πρέπει να είναι επιφυλακτική για μια κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Σε αυτή την περίπτωση, οι χώρες του ΝΑΤΟ θα αρχίσουν να δίνουν λιγότερη προσοχή στο Κίεβο, σημειώνεται στο κείμενο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail