To 41τακατό και η αποχή από τις κάλπες έχουν συνέπειες και τώρα θα τις ζήσουμε

pixabay / geralt
Πριν τις δεύτερες κάλπες και μπροστά στο ενδεχόμενο μιας κοινοβουλευτικής παντοδυναμίας του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώναμε πως είναι ανάγκη για να διασωθεί όση δημοκρατία απέμεινε να μπουν στη Βουλή και η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25. Αυτό με το πρίσμα της αποφυγής του να μπορεί η κυβέρνηση να κάνει ό,τι θέλει με τις ψήφους του περίπου 20% του ελληνικού λαού.

Του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο όταν ο πρώτος γράφει 41% και ο δεύτερος ούτε 18%, έστω κι αν η μισή Ελλάδα δεν πήγε να ψηφίσει, το αποτέλεσμα είναι ο νικητής να αισθάνεται όχι μόνο πολιτικά παντοδύναμος αλλά και πως δεν απειλείται από κανέναν.

Τώρα λοιπόν βλέπουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες, που δεκαετίες δυσφημούνται ως συλλήβδην φοροφυγάδες να οδηγούνται στο απόσπασμα, οι οποίοι "ευτυχώς" πρόλαβαν και μαύρισαν το ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου.

Και να σου ο...συμπαθέστατος κ. Χατζηδάκης από του πουθενά στο υπουργείο φορογδαρσίματος και να σου το 10.950 που με τις τρεις τριετίες γίνεται 15.000 ευρώ εισόδημα, το έβγαλες / δεν το έβγαλες. Και να σου ο φόρος και η προκαταβολή και το 3χιλιαρο από το μηδέν. Σαν αυτούς που πάνε στον Τροχό της Τύχης και στον τελευταίο γύρο φέρνουν 500ρικο, πετυχαίνουν ένα γράμμα έξι φορές και δεν κατάλαβαν πως κέρδισαν.

Αλλά ο κόσμος ψήφισε... σταθερότητα. Και όντως σταθερότητα πήρε. Σταθερότητα στον παραλογισμό, στο ξεζούμισμα για να πληρώνει το δημόσιο [που ξανά τραβά την ανηφόρα] και τα καταχρεωμένα κόμματα, στο να μην υπάρχει ένα ήπιο χαμηλών συντελεστών φορολογικό σύστημα και στο να πληρώνουν τα συνήθη φορολογικά υποζύγια.

Βέβαια δεν αποκλείεται οι ξεζουμισμένοι να στείλουν το δικό τους εκκαθαριστικό μαύρου χρώματος στις ευρωεκλογές.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι γιατί μετά την παταγώδη αποτυχία της ΝΔ τη β΄ Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, όχι μόνο δε μάζεψε αυτά τα σχέδια που σίγουρα επεξεργαζόταν αν κρίνουμε από διάφορα ρεπορτάζ που εντελώς τυχαία παρουσιάζονταν στις τηλεοράσεις, αλλά προχώρησε στην εξαγγελία και υλοποίησή τους.

Μήπως γιατί ο στόχος είναι να κλείσουν όλοι αυτοί οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες που φτύνουν αίμα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail