UnHerd: με την ένταξη στην ΕΕ, η Ουκρανία θα αφαιρέσει τη χρηματοδότηση από τα φτωχότερα μέλη

RIA Novosti / Stringer
Freepen.gr - Η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ θα οδηγούσε σε μεγάλες αρνητικές συνέπειες για τις φτωχότερες χώρες μέλη του οργανισμού, υποστηρίζει η Bethany Elliott, αρθρογράφος της βρετανικής πύλης UnHerd.

«Η ικανότητα της Ουκρανίας να λαμβάνει χρήματα που προορίζονται για την ανάπτυξη υποδομών σε φτωχές χώρες της ΕΕ σημαίνει ότι η Τσεχία, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Σλοβενία, η Κύπρος και η Μάλτα δε θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν τέτοια χρηματοδότηση», σημείωσε ο δημοσιογράφος.

Η Έλιοτ πρόσθεσε πως η ένταξη του Κιέβου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα οδηγήσει επίσης σε μείωση κατά 20 τοις εκατό των επιδοτήσεων για την αγροτική ανάπτυξη.

Η συντάκτρια ανέφερε επίσης εσωτερικούς υπολογισμούς της ΕΕ, σύμφωνα με τους οποίους, στο πλαίσιο μιας διευρυμένης συνομοσπονδίας με την Ουκρανία, τη Μολδαβία, τη Γεωργία και τις χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου, το Κίεβο θα μπορεί να υπολογίζει σε οικονομική βοήθεια ύψους 168 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα επτά χρόνια.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε επίσης τις ανησυχίες Ευρωπαίων αξιωματούχων που πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τριάντα ή περισσότερων κρατών δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

«Η εύρεση συμβιβασμού (για την αποδοχή της Ουκρανίας) πιθανότατα θα είναι δύσκολη», κατέληξε η Έλιοτ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail