UnHerd: Η Ρωσία μπορεί να μην συμφωνήσει σε διαπραγματεύσεις με τη Δύση

pixabay / derwiki
Freepen.gr - Η Δύση βρίσκεται σε αδύναμη θέση, θέλει ειρήνη, αλλά δεν έχει νόημα να έρθει η Ρωσία σε συμφωνία τώρα, δήλωσε ο οικονομολόγος Φίλιπ Πίλκινγκτον σε άρθρο του στη βρετανική πύλη UnHerd.

"Οι δυτικοί ηγέτες σκέφτονται τη γεωπολιτική σαν να ήταν το 1823, όχι το 2023, και η επιρροή τους στην παγκόσμια σκηνή λιώνει μπροστά στα μάτια μας. Τώρα που οι στρατιωτικές επιλογές (να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία επωφελώς για τη Δύση) έχουν εξαντληθεί, θέλουν ειρήνη, αλλά βρίσκονται σε αδύναμη θέση», πιστεύει ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, η σύγκρουση στην Ουκρανία οδήγησε σε αποδυνάμωση της ευρωπαϊκής οικονομίας. Η αύξηση των τιμών της ενέργειας «κατέστρεψε» την παραγωγική βάση του Παλαιού Κόσμου και του στέρησε την ανταγωνιστικότητα στην παγκόσμια αγορά, σημείωσε ο αναλυτής.

Ο Πίλκινγκτον είπε πως η Δύση έχει ήδη εξαντλήσει όλους τους πόρους για να στηρίξει την Ουκρανία και «δεν θα τους φτιάξει άλλον στρατό». Η κατάρρευση της αμερικανικής και της συμμαχικής βιομηχανίας οδήγησε σε ελλείψεις πυρομαχικών, ενώ η Ρωσία έδειξε ότι μπορεί εύκολα να παράγει «απίστευτες» ποσότητες βλημάτων πυροβολικού εάν χρειαστεί, είπε ο ειδικός.

«Γεννιέται το ερώτημα: Γιατί οι Ρώσοι να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν προχωρούν σε βασικούς στρατηγικούς τομείς;», ρώτησε ο Πίλκινγκτον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail