Η Γερμανία θέλει να στείλει αιτούντες άσυλο στην Αφρική – WSJ

pixabay / geralt
Freepen.gr - Η Γερμανία επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την αποστολή ορισμένων αιτούντων άσυλο στην Αφρική όσο εκκρεμούν οι υποθέσεις τους, ανέφερε την Παρασκευή η Wall Street Journal.

Το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από την Κένυα, την Γκάνα, τη Σενεγάλη, το Μαρόκο και άλλες αφρικανικές χώρες να φιλοξενήσουν ορισμένους αιτούντες άσυλο όσο διαρκεί η επεξεργασία των αιτήσεών τους, καθώς η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει "χρόνια", ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους Γερμανούς αξιωματούχους.

Οι προτάσεις βρίσκονται ακόμη υπό διαπραγμάτευση, αλλά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη μόνιμη επανεγκατάσταση στις χώρες αυτές ανθρώπων που δεν κερδίζουν το καθεστώς του πρόσφυγα, σύμφωνα με τις πηγές της WSJ.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, οι κορυφαίοι βοηθοί του και οι βασικοί υπουργοί "διερευνούν εδώ και μήνες συμφωνίες για την ανακατεύθυνση ορισμένων προσφυγικών ροών μέσω της Αφρικής και τώρα συντάσσουν προτάσεις προς διάφορες κυβερνήσεις", δήλωσαν ανώνυμοι αξιωματούχοι στη WSJ.

Η είδηση της πιθανής αλλαγής της μεταναστευτικής πολιτικής της Γερμανίας έρχεται μετά την ανακοίνωση της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι ότι σχεδιάζει τη δημιουργία κέντρων υποδοχής αιτούντων άσυλο στην Αλβανία. Η ίδια επέμεινε πως η συμφωνία "θα μπορούσε να αποτελέσει μοντέλο συνεργασίας μεταξύ χωρών της ΕΕ και τρίτων χωρών για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail