Μόνο 1 δισεκατομμύριο δολάρια έχουν απομείνει στις ΗΠΑ για την Ουκρανία - Λευκός Οίκος

https://twitter.com/ChrisDJackson
Freepen.gr - Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξαντλεί τα προεγκεκριμένα κονδύλια για να βοηθήσει την Ουκρανία στον αγώνα της με τη Ρωσία, με μόνο 1 δισεκατομμύριο δολάρια να έχουν απομείνει, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη, η εκπρόσωπος Τύπου Καρέιν Ζαν-Πιέρ εξήγησε πως αυτό είναι το ποσό που απομένει στην αρχή αναπλήρωσης που επιτρέπει στο Πεντάγωνο να προμηθεύεται όπλα από ιδιώτες εργολάβους για να αντικαταστήσει τον παλαιότερο εξοπλισμό που έχει σταλεί στο Κίεβο.

"Έτσι, έχει απομείνει 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Περίπου το 96% της χρηματοδότησης αναπλήρωσης έχει ήδη χρησιμοποιηθεί. Και το υπουργείο Άμυνας ετοιμάζεται να διαθέσει το υπόλοιπο 4% αυτόν τον μήνα", πρόσθεσε ο Ζαν-Πιερ.

Όταν εξαντληθούν αυτά τα κονδύλια, σημείωσε, οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να αναπληρώσουν τα δικά τους αποθέματα που στάλθηκαν στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον πρέπει τώρα να μειώσει το ποσό της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, καθώς ο προϋπολογισμός της στενεύει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail