Γερμανία: σχεδόν μισό δις ετησίως για την στέγαση μεταναστών σε μόλις 12 κτίρια στο Βερολίνο

pixabay / hansbenn
Freepen.gr - Η γερμανική πρωτεύουσα του Βερολίνου πληρώνει 1,5 εκατ. ευρώ ημερησίως για τη στέγαση μεταναστών σε 12 κτίρια, που αποτελούνται από 10 ξενοδοχεία και 2 κέντρα άφιξης μεταναστών, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα σε απάντηση σε αίτημα της παράταξης Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στη Γερουσία του Βερολίνου, αναφέρει το rmx.news.

Το συνολικό κόστος για τη στέγαση αυτών των μεταναστών ανέρχεται σε 547 εκατομμύρια ευρώ μόνο για το 2023. Αυτό είναι πάνω από μισό δισεκατομμύριο σε μία μόνο γερμανική πόλη, και δεν αποτυπώνει καν το πλήρες κόστος στέγασης των μεταναστών στο Βερολίνο, καθώς καλύπτει μόνο τα 12 εν λόγω κτίρια. Τα κτίρια αυτά περιλαμβάνουν τα δύο κέντρα άφιξης μεταναστών στα αεροδρόμια Tempelhof και Tegel, τα οποία είναι παροπλισμένα αεροδρόμια, καθώς και 10 ξενοδοχεία που ενοικιάζονται από την κυβέρνηση για τη στέγαση μεταναστών.

Τα στοιχεία παρήχθησαν ως απάντηση στο αίτημα του βουλευτή του AfD Gunnar Lindemann. Το αεροδρόμιο Tegel είναι εκεί που πηγαίνουν τα περισσότερα χρήματα, κοστίζει 1,172 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα και φιλοξενεί σήμερα 3.408 Ουκρανούς και 1.333 αιτούντες άσυλο, κυρίως από μουσουλμανικές χώρες.

Αν αναλυθούν τα στοιχεία, το κράτος ξοδεύει 7.411 ευρώ ανά μετανάστη σε αυτή τη μοναδική εγκατάσταση το μήνα μόνο για τη στέγαση, τη λειτουργία, την τροφοδοσία, το ενοίκιο και την ασφάλεια. Ωστόσο, αυτό δεν περιλαμβάνει την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και τις πληρωμές κοινωνικής πρόνοιας, γνωστές ως "χρήματα των πολιτών", που παρέχονται στους μετανάστες στη Γερμανία.

Ενώ το κόστος ανά μετανάστη στα ξενοδοχεία είναι πολύ χαμηλότερο, στο αεροδρόμιο Tempelhof, εξακολουθεί να κοστίζει πάνω από 5.000 ευρώ ανά μετανάστη το μήνα.

Συνολικά, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναμένει να δαπανήσει 35 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023 για τους μετανάστες. Νωρίτερα φέτος, το AfD έλαβε επίσης στοιχεία από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση που δείχνουν ότι το 28,1% των Γερμανών ηλικιωμένων κινδυνεύει από τη φτώχεια, ποσοστό που είναι υψηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 27,4% και πολύ μεγαλύτερο από τους δυτικοευρωπαίους γείτονές της, τη Γαλλία (19,1%), το Βέλγιο (17,4%) και το Λουξεμβούργο (9,3%).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail