Η Ρωσία εκτόξευσε 160 πυραύλους για να καταστρέψει 44 στόχους στην πιο πρόσφατη μαζική επίθεση στην Ουκρανία

eng.mil.ru
Freepen.gr - Στις 29 Δεκεμβρίου, η Ρωσία εκτόξευσε 160 πυραύλους από τα νερά της Μαύρης Θάλασσας για να πλήξει πολλαπλούς στόχους στην Ουκρανία. Στην επίθεση συμμετείχαν επίσης στρατιωτικά αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας. Δεκαοκτώ Tupolev Tu-95MC και πέντε Tu-22M3 εκτόξευσαν πυραύλους για να πλήξουν στόχους σε όλη την Ουκρανία.

Η ακατάλληλη λειτουργία της ουκρανικής αεράμυνας είχε ως αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς τους πυραύλους να πλήξουν μη στρατιωτικές υποδομές, όπως κατοικίες και νοσοκομεία.

Ο Yuriy Ignat, ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, δήλωσε ότι το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό δεν είχε δει τόσους πολλούς στόχους στις οθόνες των ραντάρ τους ταυτόχρονα εδώ και πολύ καιρό.

"Η Μόσχα εκτόξευε τα πάντα εκτός από τους πυραύλους Kalibr: Kinzhals, S-300, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους, UAVs, Kh-22 ή Kh-32, περίπου 18 στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτόξευσαν πυραύλους X-101/X-505", είπε.

Ο Ignat σημείωσε ότι τα ραντάρ έδειξαν στόχους σχεδόν σε όλο τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Ο Valery Zaluzhny, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε ότι τη νύχτα της 29ης Δεκεμβρίου αναφέρθηκαν εκρήξεις σε στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία, καθώς και σε εγκαταστάσεις κρίσιμων υποδομών της Δημοκρατίας.

Οι περιοχές Κίεβο, Dnepr, Χάρκοβο, Πολτάβα, Vinnytsia, καθώς και οι περιοχές Khmelnitsky, Odessa και Mykolaiv δέχθηκαν επιθέσεις.

Σύμφωνα με το κανάλι Mash Telegram, το οποίο επικαλείται αξιωματικούς του στρατού και ουκρανικές πηγές, τουλάχιστον 44 αντικείμενα επλήγησαν:

- το εκπαιδευτικό κέντρο Yavorovsky,
- μια κρίσιμη εγκατάσταση υποδομής στο Λβιβ,
- στρατιωτικές αποθήκες στο Κίεβο και το Χάρκοβο,
- το κτίριο της πυραυλικής και διαστημικής επιχείρησης Artem στο Κίεβο,
- την περιοχή όπου εδρεύουν συστήματα αεράμυνας στην περιοχή,
- την Ακαδημία χερσαίων δυνάμεων στο Λβιβ.

Δεκάδες εκρήξεις σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές του Χάρκοβο. Βιομηχανικές επιχειρήσεις και αποθήκες υπέστησαν ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια στρατιωτική μονάδα και το εργοστάσιο αρμάτων μάχης Malyshev δέχθηκαν επίσης επίθεση.

Στην Οδησσό προκλήθηκαν ζημιές σε λιμενικές υποδομές και σε μια παροπλισμένη βιομηχανική εγκατάσταση. Στο Κίεβο, καταστράφηκαν αποθήκες στην περιοχή Podolsk, οι οποίες φέρεται να χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση όπλων.

Η ουκρανική ενεργειακή εταιρεία Ukrenergo δήλωσε πως ένας θερμοηλεκτρικός σταθμός στην ανατολική Ουκρανία υπέστη ζημιές. Μια γραμμή υψηλής τάσης σε κεντρική περιοχή της χώρας υπέστη επίσης ζημιές. Διακοπές ρεύματος αναφέρθηκαν σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας - Κίεβο, Ντνεπροπετρόφσκ, Οδησσό, Χάρκοβο.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας Andrei Krasov δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται μόνο σε στρατιωτικούς στόχους σε πόλεις της Ουκρανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail