Η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ευρώπη μειώθηκε στο επίπεδο του 1996 - Gazprom

pixabay / Magnascan
Freepen.gr - Η κατανάλωση φυσικού αερίου στις χώρες εκτός CIS μειώθηκε κατά 34 δισ. κυβικά μέτρα κατά τους έντεκα μήνες του τρέχοντος έτους στο επίπεδο του έτους 1996, δήλωσε η Gazprom.

"Τα φαινόμενα της κρίσης εκδηλώθηκαν με μεγαλύτερη σαφήνεια στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου, όπου η τεχνητή καταστροφή της ζήτησης φυσικού αερίου λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην ιστορία της παγκόσμιας ενεργειακής βιομηχανίας. Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, η κατανάλωση φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές χώρες εκτός CIS μειώθηκε κατά 34 δισ. κυβικά μέτρα και βρίσκεται στο επίπεδο του έτους 1996", δήλωσε η εκμετάλλευση φυσικού αερίου.

Η παραγωγή φυσικού αερίου στην περιοχή αυτή άρχισε και πάλι να μειώνεται και έπεσε κατά 18 δισ. κυβικά μέτρα από το τέλος των έντεκα μηνών του 2023, συμπεριλαμβανομένων 9 δισ. κυβικών μέτρων με τη Νορβηγία. "Ως εκ τούτου, οι κίνδυνοι ενεργειακής ασφάλειας αυξάνονται σημαντικά στις ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες", σημείωσε η Gazprom.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail