Το Λονδίνο ευθύνεται για τη διακοπή των ειρηνευτικών συνομιλιών Μόσχας-Κιέβου το 2022

Sergey Bobylev/TASS
Freepen.gr - Οι Βρετανοί διπλωμάτες αυτές τις ημέρες επιθυμούν να τοποθετηθούν ως ειρηνοποιοί στην κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, αν και το Λονδίνο ήταν αυτό που απαγόρευσε στο Κίεβο να διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η ίδια σχολίαζε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία Βρετανοί διπλωμάτες φέρονται να ασκούν πιέσεις στις ουκρανικές αρχές προκειμένου να τις αναγκάσουν να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.

"Δεν έχω ιδέα για τι είδους τραπέζι διαπραγματεύσεων μιλούν, δεδομένου πως ήταν Βρετανοί διπλωμάτες που το πέταξαν κάτω από τα χέρια των διαπραγματευτών του Κιέβου το 2022", επισήμανε η Ζαχάροβα. "Ίσως με τέτοιες διαρροές οι βρετανικές αρχές προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι είναι ειρηνοποιοί".

Η ίδια σημείωσε ότι οι σχετικές αναφορές μπορούν να αξιολογηθούν σωστά μόνο όταν αρχίσουν να αναφέρονται τα ονόματα συγκεκριμένων αξιωματούχων.

"Για να έχει δικαίωμα ύπαρξης μια τέτοια ρητορική είναι απαραίτητο να μιλήσουμε γι' αυτό ανοιχτά και να το επιβεβαιώσουμε με πραγματική δράση", συνέχισε η Ζαχάροβα. "Μέχρι στιγμής, στην πραγματικότητα έχει επιβεβαιωθεί το αντίθετο - δηλαδή η απαγόρευση και τα κάθε είδους τεχνάσματα για να αποτρέψουν το καθεστώς του Κιέβου να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία όλα αυτά τα χρόνια".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail