Σουηδός αξιωματικός που έβλεπε ουκρανικούς θριάμβους το 2023, άλλαξε τροπάριο

РИА Новости / Алексей Майшев
Freepen.gr - Ο αντισυνταγματάρχης του σουηδικού στρατού Joakim Paasikivi, ο οποίος είναι ένας από τους κύριους ειδικούς στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το θέμα της Ουκρανίας και ο οποίος υποσχέθηκε τη νίκη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων το 2023, "άλλαξε γνώμη" και απέρριψε την αισιοδοξία του, αναφέρει η εφημερίδα Samnytt.

Σύμφωνα με το άρθρο, "σχεδόν κάθε βράδυ" οι Σουηδοί τηλεθεατές παρακολουθούσαν τον Παασικίβι να υπόσχεται με αυτοπεποίθηση από τις οθόνες τους πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα "χαστουκίσουν τη ρωσική αρκούδα".

Ωστόσο, εν μέσω της αποτυχίας της ουκρανικής αντεπίθεσης, ακόμη και ο μεγαλύτερος "φιλοουκρανός αισιόδοξος" άρχισε να αμφιβάλλει για τις δυνατότητες του Κιέβου, επισημαίνει ο Samnytt. Έτσι, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Svenska Dagbladet, δήλωσε ότι "τα πράγματα φαίνονται χειρότερα τώρα". "Νόμιζα πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τα πήγαιναν καλύτερα", δήλωσε στην εφημερίδα, η οποία σημειώνει ότι ο Paasikivi, "ο πιο διάσημος αντισυνταγματάρχης της Σουηδίας", πίστευε παλαιότερα ότι η Ουκρανία θα "κέρδιζε" το 2023.

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει ο Samnytt, ο Paasikivi δε μετανιώνει που, ως ο πιο συχνά απασχολούμενος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, επέτρεψε στις δικές του ελπίδες να χρωματίσουν τις εκτιμήσεις του για τις προοπτικές της Ουκρανίας. Κατά τα λεγόμενά του, ήθελε να δώσει στον σουηδικό λαό "χαρούμενα νέα".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail