Η κρίση ασύλου στη Γερμανία επιδεινώνεται καθώς έχουν γίνει πάνω από 300.000 νέες αιτήσεις το 2023 μέχρι στιγμής

pixabay / Chickenonline
Freepen.gr - Οι αιτήσεις ασύλου που υποβλήθηκαν στη Γερμανία φέτος ξεπέρασαν τις 300.000 τον Νοέμβριο, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 60 τοις εκατό σε σχέση με τον περσινό αριθμό με ένα μήνα ακόμη να απομένει.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) έδειξαν ότι 35.316 αρχικές αιτήσεις υποβλήθηκαν τον περασμένο μήνα, ανεβάζοντας το σύνολο για το 2023 σε 304.581 αιτούντες για πρώτη φορά, το οποίο αυξάνεται σε 325.801 όταν υπολογίζονται οι αιτήσεις παρακολούθησης.

Ο αριθμός δεν περιλαμβάνει Ουκρανούς πρόσφυγες από τους οποίους πάνω από 1 εκατομμύριο έχουν φτάσει στη Γερμανία από τη ρωσική εισβολή στα ανατολικά εδάφη της Ουκρανίας το Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Η κρίση ασύλου έχει επιδεινωθεί σημαντικά φέτος με τις αιτήσεις να αυξάνονται κατά 60,3% από τις 189.998 αιτήσεις που έγιναν το 2022.

Από τις δεκάδες χιλιάδες που έφτασαν τον περασμένο μήνα, το 61 τοις εκατό ήταν Σύριοι ή Τούρκοι πολίτες. Οι αιτήσεις ασύλου από την Τουρκία έχουν ξεπεράσει αυτές από το Αφγανιστάν, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των αιτήσεων από το Αφγανιστάν αυξήθηκε κατά 53%.

Συνολικά 55.354 αιτήσεις για πρώτη φορά έχουν γίνει από Τούρκους μέχρι στιγμής φέτος. Παρά το γεγονός πως έγινε δεκτό μόλις το 14% των αιτήσεων των Τούρκων, μόνο 345 αποτυχημένοι αιτούντες άσυλο απελάθηκαν πίσω στη χώρα το πρώτο εξάμηνο του έτους, όπως αναφέρει η εφημερίδα Die Welt.

Τα στοιχεία της BAMF αποκάλυψαν την σταθερή δημογραφική τάση πάνω από το 80 τοις εκατό των αιτούντων άσυλο να είναι άνδρες άνω των 16 ετών.

Ο πολιτικός επιστήμονας Δρ. Χανς Χέλμουτ Χορν σημείωσε επίσης ότι άλλα 130.000 άτομα συνδέονται με αιτήσεις ασύλου μέσω των νόμων για την οικογενειακή επανένωση.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο πρώην ανώτερος δικαστής της Γερμανίας, ο καθηγητής Hans-Jürgen Papier, ο οποίος υπηρέτησε ως πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου για οκτώ χρόνια μέχρι το 2010, ισχυρίστηκε πως οι νόμοι της χώρας για το άσυλο δεν ήταν κατάλληλοι και κατηγόρησε τους οικονομικούς μετανάστες για κατάχρηση της Γερμανίας.

«Έχουμε άλλη μια μεταναστευτική κρίση», έγραψε ο Papier σε ένα άρθρο για την εφημερίδα Bild, υποστηρίζοντας ότι «ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει» από την προηγούμενη κρίση του 2015.

«Πολλοί άνθρωποι έρχονται στη χώρα μας από όλα τα μέρη του κόσμου για λόγους που δε σχετίζονται με άσυλο. Ως εκ τούτου, γίνεται κατάχρηση στο δικαίωμα στο άσυλο και, σε πολλές περιπτώσεις, ζητείται ακατάλληλα στη Γερμανία», σημείωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail