Η Ουκρανία έχει χάσει έως και 300.000 στρατιώτες - πρώην σύμβουλος του Ζελένσκι

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Ουκρανία έχει χάσει έως και 300.000 στρατιώτες κατά τη διάρκεια της σύγκρουσής της με τη Ρωσία, υποστήριξε ο Αλεξέι Αρέστοβιτς, πρώην σύμβουλος του προέδρου Βλαντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Arestovich έκανε την αποκάλυψη αυτή την Παρασκευή μιλώντας στη δημοσιογράφο Yulia Latynina μέσω βιντεοκλήσης. Ο πρώην προεδρικός σύμβουλος απευθυνόταν στην πρόσφατη παραδοχή του κορυφαίου Ουκρανού βουλευτή Ντέιβιντ Αρακάμια, ο οποίος δήλωσε ότι οι συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου εκτροχιάστηκαν από τον τότε πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος προέτρεψε την Ουκρανία "απλά να συνεχίσει να πολεμά" αντί να προσπαθήσει να επιτύχει συμφωνία με τη Ρωσία.

"Ήμουν μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της Κωνσταντινούπολης, αλλά ούτε εγώ ξέρω πώς συνέβη να αποφασίσουμε να διακόψουμε τις [συνομιλίες] της Κωνσταντινούπολης", δήλωσε ο Αρέστοβιτς.

Οι πρωτοβουλίες που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της Κωνσταντινούπολης ήταν στην πραγματικότητα "πολύ καλές", παραδέχτηκε, υποστηρίζοντας πως η ουδετερότητα της Ουκρανίας και η μη συμπόρευσή της με το ΝΑΤΟ αποτελούσε "κόκκινη γραμμή" για τη Μόσχα.

Η άρνηση διαπραγμάτευσης, ωστόσο, οδήγησε μόνο σε βαριές απώλειες, ενώ οι προοπτικές ένταξής της στο ΝΑΤΟ παραμένουν ακόμη αμφίβολες, υπέδειξε.

"Πού είναι το ΝΑΤΟ; Μας αποδέχεται ή όχι; Και θα μας δεχτεί; ... Τότε οι 200 χιλιάδες [Ουκρανοί στρατιώτες] ή ό,τι άλλο, 300 χιλιάδες, θα ήταν ακόμα ζωντανοί", δήλωσε ο πρώην σύμβουλος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail