Το διμερές εμπόριο Ρωσίας-Ινδίας θα σημειώσει ρεκόρ φτάνοντας τα 50 δις δολάρια

@DrSJaishankar
Freepen.gr - Ο υπουργός Εμπορίου της Ρωσίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για ένα επερχόμενο ορόσημο στις οικονομικές σχέσεις με την Ινδία, ενώ συναντήθηκε με τον κορυφαίο διπλωμάτη της χώρας, ο οποίος πραγματοποιεί επί του παρόντος τετραήμερη επίσκεψη στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Denis Manturov δήλωσε στον υπουργό Εξωτερικών Subrahmanyam Jaishankar ότι, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, οι οικονομικές σχέσεις αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς.

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το ρωσο-ινδικό εμπόριο θα ξεπεράσει το σημαντικό ορόσημο των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα σημειώσει ένα νέο ιστορικό μέγιστο", σημείωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.  

Οι συζητήσεις έλαβαν χώρα στην έκθεση "Ρωσία", που πραγματοποιήθηκε στο συγκρότημα VDNKH της Μόσχας, όπου 89 περιφέρειες της Ρωσίας παρουσιάζουν το οικονομικό, επιστημονικό και επενδυτικό δυναμικό τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης, συζητήθηκαν θέματα εμπορίου, επενδύσεων, τραπεζών και logistics, καθώς και θέματα ενέργειας και επισιτιστικής ασφάλειας. "Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην προώθηση έργων προτεραιότητας στη βιομηχανική συνεργασία", προστίθεται στο σημείωμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail