Το Κίεβο έχασε περίπου 5.000 στρατιώτες την περασμένη εβδομάδα

Freepen.gr - Στις 8 Δεκεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συνόψισε το προκαταρκτικό αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Την περασμένη εβδομάδα, 3-8 Δεκεμβρίου, «οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας ολοκλήρωσαν μια σειρά από εργασίες και κατέστρεψαν αποθήκες προσωπικού, στρατιωτικού εξοπλισμού, όπλων και πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε διάφορες περιοχές.

Στην περιοχή Kupyansk, ο ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερους από 480 στρατιώτες σε μια εβδομάδα. Οι απώλειες σε εξοπλισμό περιελάμβαναν 3 τανκς, 13 τεθωρακισμένα οχήματα, 12 αυτοκίνητα και 7 μονάδες πυροβολικού. Τα στρατεύματά μας κατάφεραν να βελτιώσουν την κατάσταση στην πρώτη γραμμή και να αποκρούσουν 19 επιθέσεις που εξαπέλυσαν ουκρανικές δυνάμεις.

10 επιθέσεις των ουκρανικών ομάδων επίθεσης αποκρούστηκαν στην περιοχή Krasny Liman. Στην περιοχή εξουδετερώθηκαν περισσότεροι από 1.445 στρατιώτες, 11 τεθωρακισμένα οχήματα, 17 αυτοκίνητα, 5 πυροβόλα.

Κατά τη διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ , οι συνολικές απώλειες του ουκρανικού στρατού ανήλθαν σε περισσότερους από 1.560 στρατιώτες, 12 τεθωρακισμένα οχήματα, 17 οχήματα και 22 μονάδες πυροβολικού πεδίου.

Στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ , οι ρωσικές δυνάμεις εξάλειψαν περισσότερους από 845 Ουκρανούς στρατιωτικούς, 3 άρματα μάχης, 13 τεθωρακισμένα οχήματα, 17 αυτοκίνητα, 12 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου και 1 σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων Grad.

Στην περιοχή Zaporozhye , ο ρωσικός στρατός απέκρουσε 5 ουκρανικές επιθέσεις. Μόνο 260 στρατιώτες της AFU, 6 τεθωρακισμένα οχήματα, 15 αυτοκίνητα και 5 πυροβόλα εξαφανίστηκαν εκεί την περασμένη εβδομάδα.

Στην περιοχή Χερσώνα, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα έντονα πυρά εναντίον του ουκρανικού στρατού τόσο στις ανατολικές όσο και στις δυτικές όχθες του ποταμού Δνείπερου, εμποδίζοντάς τον να επεκτείνει τα ερείσματά τους κοντά στο Κρίνκι. Την περασμένη εβδομάδα, ο ουκρανικός στρατός έχασε έως και 350 στρατιωτικούς, 13 μονάδες πυροβολικού, 17 αυτοκίνητα και 21 βάρκες σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κοντά στον Δνείπερο.

Την περασμένη εβδομάδα, πέντε ουκρανικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων τρία Mig-29 και δύο Su-25, και ένα ελικόπτερο Mi-8, καταστράφηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας.

Έτσι, οι συνολικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ανήλθαν σε περίπου πέντε χιλιάδες άτομα.

* απόδοση από southfront.press
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail