Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ζητά από τον Ζελένσκι να επιστρατεύσει άλλους 500.000 Ουκρανούς

president.gov.ua
Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (προεδρεύοντος του Valeriy Zaluzhny), ζήτησε να επιστρατεύσει άλλους 450-500 χιλιάδες Ουκρανούς.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ζελένσκι διευκρίνισε πως δεν ενέκρινε το αίτημα του Γενικού Επιτελείου, καθώς δεν υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για εναλλαγές και αποχωρήσεις για τον στρατό.

«Δεν έχω δει ακόμη αποστράτευση εκεί», είπε.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η επιστράτευση 500.000 Ουκρανών θα κοστίσει στη χώρα επιπλέον 500 δισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος (πάνω από 1,2 τρισεκατομμύρια ρούβλια).

Ο Ζελένσκι αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη σύγκρουσή του με τον Ζαλούζνι

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, ο Zelensky δεν απάντησε στην ερώτηση σχετικά με τη σύγκρουσή του με τον Valery Zaluzhny, τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι αρνήθηκε «να βοηθήσει κάποιον να αναπτύξει αυτό το θέμα» και είπε πως η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα πρέπει να είναι υπεύθυνη για την κατάσταση στο μέτωπο.

«Περιμένω συγκεκριμένα πράγματα από αυτούς στο πεδίο της μάχης και σε ό,τι αφορά την επιστράτευση», είπε.

Μιλώντας στο συνέδριο, ο Ζελένσκι είπε επίσης:

«Ανεξέλεγκτοι ουρανοί - αυτό επηρέασε τη νότια επιχείρηση του 2023. Δεν ελέγχουμε τον ουρανό, δεν έχουμε αρκετά κατάλληλα πυρομαχικά».

«Η ένταξη στο ΝΑΤΟ "τμηματικά" είναι "ανοησία" και υψηλός κίνδυνος για την Ουκρανία. Δε θα υποστηρίξουμε ποτέ μια τέτοια κατάσταση στην οποία μέρος της Ουκρανίας θα ενταχθεί στη συμμαχία και μέρος της χώρας που ελέγχεται από τη Ρωσία όχι».

* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail