Επανεξετάζοντας την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου - Σκότωσε το Ισραήλ τους περισσότερους Ισραηλινούς πολίτες;

Για όσους δεν έχουν τη διάθεση να διαβάσουν μέχρι τέλους, εδώ είναι η ουσία - ισραηλινές πηγές παραδέχονται ότι ο ισραηλινός στρατός σκότωσε τους δικούς του αμάχους λόγω του οξύμωρου όρου "φίλια πυρά".

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η κυβέρνηση του Ισραήλ, μετά από αυτό το φιάσκο, εργάστηκε με μανία για να διακηρύξει την επίθεση της Χαμάς ως άμυαλη τρομοκρατία που δεν είχε άλλο σκοπό από το να σφάξει Εβραίους. Η κυβέρνηση Νετανιάχου είπε ψέματα πως η Χαμάς δολοφόνησε 40 μωρά και βίασε γυναίκες. Δεν είναι αλήθεια. Τα μόνα παιδιά που σκοτώθηκαν εκείνη την ημέρα ήταν θύματα του ισραηλινού στρατού.

    Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι ένα 12χρονο κορίτσι, η Liel Hetzroni, σκοτώθηκε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς στο Κιμπούτς Be'eri στο νότιο Ισραήλ.

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μετά τη δολοφονία της Liel, ο παππούς της Avia, ο δίδυμος αδελφός της Yanai και η θεία της Ayala μεταφέρθηκαν σε άλλη τοποθεσία, όπου σκοτώθηκαν μαζί με περισσότερους από 10 άλλους ομήρους και στη συνέχεια η Χαμάς φέρεται να έβαλε φωτιά στο κτίριο.

Ωστόσο, αφού η Yasmin Porat, η οποία βρισκόταν στο σπίτι όπου κρατούνταν όμηροι οι δίδυμες, είχε δηλώσει ότι οι θάνατοι προκλήθηκαν από πυρά ισραηλινών τανκς, η Hadas Dagan, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού όπου κρατούνταν οι όμηροι, έσπασε επίσης τη σιωπή της.

Σε συνέντευξή του στο Κανάλι 12 του Ισραήλ, ο Dagan επιβεβαίωσε ότι ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στο σπίτι όπου κρατούνταν Ισραηλινοί πολίτες από τη Χαμάς με πυρά τανκς και βαρέα όπλα.

    Εξιστορώντας τη φρίκη για τη δολοφονία 14 ανθρώπων στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της, η Dagan μίλησε για τη στιγμή που οι ισραηλινοί στρατιώτες έφτασαν μπροστά στο σπίτι τους. "Σε εκείνο το σημείο, μου ήταν σαφές ότι ο ρόλος μας είναι να είμαστε μια ανθρώπινη ασπίδα μεταξύ των (ισραηλινών) δυνάμεων που έφτασαν και αυτών (της Χαμάς)".

Η επίθεση της Χαμάς είχε σχεδιαστεί μήνες πριν. Τώρα γνωρίζουμε ότι οι αξιωματικοί των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών προσπάθησαν να προειδοποιήσουν τα αφεντικά τους, αλλά αγνοήθηκαν. Το σχέδιο της Χαμάς ήταν απλό και είχε δύο στόχους - 1) επίθεση σε ισραηλινή στρατιωτική θέση και δολοφονία στρατιωτών και 2) σύλληψη ομήρων που θα χρησιμοποιούνταν ως διαπραγματευτικό χαρτί για την απελευθέρωση φυλακισμένων Παλαιστινίων. Όπως σημείωσα σε προηγούμενη ανάρτηση, η Χαμάς χτύπησε στοιχεία της επίλεκτης ταξιαρχίας Golani και σκότωσε 72 μέλη της. Αυτό δεν είναι τρομοκρατία, αυτό είναι πόλεμος.

Το YNET News δημοσίευσε σήμερα ένα άρθρο σχετικά με τις απώλειες από "φίλια πυρά" από τον ισραηλινό στρατό και έθαψε αυτό στο τέλος του άρθρου του: 

Οι απώλειες μειώθηκαν ως αποτέλεσμα φιλικών πυρών στις 7 Οκτωβρίου, αλλά οι IDF πιστεύουν ότι πέρα από την επιχειρησιακή διερεύνηση των γεγονότων, δε θα ήταν ηθικά ορθό να διερευνηθούν αυτά τα περιστατικά λόγω του τεράστιου και πολύπλοκου όγκου τους που έλαβαν χώρα στα κιμπούτζιμ και στις κοινότητες του νότιου Ισραήλ λόγω των δύσκολων καταστάσεων στις οποίες βρίσκονταν οι στρατιώτες εκείνη την περίοδο.

Υποθέτω πως αυτή είναι η ισραηλινή εκδοχή του "Μη ρωτάς, μη λες". Θυμάστε το ρέιβ πάρτι στην έρημο που δέχτηκε επίθεση από αλεξίπτωτα πλαγιάς της Χαμάς; Οι επιτιθέμενοι της Χαμάς έφεραν τουφέκια και πιστόλια. Δεν είχαν κανένα οπλικό σύστημα ικανό να προκαλέσει αυτή τη ζημιά στα οχήματα. Αυτά χτυπήθηκαν από πυραύλους που εκτόξευσαν ισραηλινά στρατιωτικά ελικόπτερα.

Η αναφορά της GrayZone για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου ανέτρεψε τον απολογισμό που προσφέρει η ισραηλινή κυβέρνηση:

    Οι ανεπιβεβαίωτοι ισχυρισμοί που κυκλοφόρησαν από το Ισραήλ ότι οι μαχητές της Χαμάς αποκεφάλισαν 40 μωρά στις 7 Οκτωβρίου απορρίφθηκαν ευρέως ως προπαγάνδα η οποία, όπως υποστηρίζουν οι επικριτές, σχεδιάστηκε για να συγκεντρώσει τη συμπάθεια του Ισραήλ ώστε να προβεί σε συλλογική τιμωρία των 2,2 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας. Ωστόσο, μια προσεκτικότερη εξέταση των γεγονότων από την εφημερίδα The Grayzone λέει μια διαφορετική ιστορία: μια ιστορία στην οποία ο ίδιος ο ισραηλινός στρατός φέρει την ευθύνη για πολυάριθμους θανάτους αμάχων. Οι αναδυόμενες λεπτομέρειες όχι μόνο διαψεύδουν την εκδοχή της ισραηλινής κυβέρνησης για τα γεγονότα, αλλά δείχνουν πως, μέσα στο χάος της μάχης, τα απερίσκεπτα ισραηλινά πυρά πιθανότατα οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες μεταξύ του ισραηλινού πληθυσμού.

Περισσότερα στοιχεία προέρχονται από τη μάρτυρα Danielle Rachiel, η οποία περιέγραψε ότι παραλίγο να σκοτωθεί αφού διέφυγε από την επίθεση της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Nova. Καθώς οδηγούσε προς την ασφάλεια, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν απευθείας το όχημά της μέχρι που φώναξε στα εβραϊκά για να αναγνωριστεί ως Ισραηλινή.

Το ισραηλινό ειδησεογραφικό πρακτορείο Yedioth Aharanoth αναφέρει ότι "οι πιλότοι συνειδητοποίησαν πως υπήρχε τεράστια δυσκολία να διακρίνουν μέσα στα κατεχόμενα φυλάκια και τους οικισμούς ποιος ήταν τρομοκράτης και ποιος στρατιώτης ή πολίτης ... Ο ρυθμός των πυρών εναντίον των χιλιάδων τρομοκρατών ήταν αρχικά τεράστιος και, μόνο σε κάποιο σημείο, οι πιλότοι άρχισαν να επιβραδύνουν τις επιθέσεις και να επιλέγουν προσεκτικά τους στόχους".

Εν τω μεταξύ, πλάνα από το εσωτερικό των κιμπούτς δείχνουν απόλυτη καταστροφή που θυμίζει τους επανειλημμένους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα κατά τη διάρκεια των ετών. Οι πιλότοι των ελικοπτέρων Απάτσι παραδέχτηκαν ότι έριχναν συνεχώς χωρίς πληροφορίες για τους στόχους, ενώ τα πληρώματα των αρμάτων διατάχθηκαν να βομβαρδίζουν τα σπίτια, ανεξάρτητα από τους Ισραηλινούς ομήρους που ενδεχομένως βρίσκονταν μέσα σε αυτά.

Οι άνθρωποι που μπορεί να αμφισβητούσαν την αναφορά του GrayZone έχουν τώρα πρόσθετα στοιχεία για να σταθμίσουν μετά τη δολοφονία τριών Ισραηλινών ομήρων που διέφυγαν από τους απαγωγείς της Χαμάς από Ισραηλινούς στρατιώτες. Το Ισραήλ ξόδεψε χρόνια για να ενισχύσει τη φήμη του ως μια επαγγελματική, ικανή στρατιωτική δύναμη. Τώρα, σε διάστημα σχεδόν τριών μηνών, ο ισραηλινός στρατός αντιμετωπίζει μια καταστροφή στις δημόσιες σχέσεις. Αντί για πειθαρχημένους στρατιώτες που διοικούνται από ικανούς αξιωματικούς, ο κόσμος βλέπει έναν στρατό και μια αεροπορία που είναι απείθαρχοι, απερίσκεπτοι και γρήγοροι στην σκανδάλη. Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών είχε αμαυρωθεί από τη σφαγή στο My Lai. Η ισραηλινή στρατιωτική εκστρατεία στη Γάζα είναι το My Lai σε στεροειδή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail