Το χαμηλότερο 80% έγινε σημαντικά φτωχότερο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία κι αυτό δημιουργεί μια «νοοτροπία του Ρομπέν των Δασών» σε όλες τις ΗΠΑ

Pixabay
Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, και αυτό προκαλεί κάθε είδους κοινωνικά προβλήματα. Χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι φτωχοί μπορούν να δουν την απίστευτη ευημερία που απολαμβάνουν οι πλούσιοι και είναι βαθιά ζηλιάρηδες. Φυσικά, σίγουρα δε βοηθάει το γεγονός ότι η επίδειξη πλούτου έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα χόμπι των πλουσίων. Πολλοί από αυτούς λατρεύουν να δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο από τον πολυτελή τρόπο ζωής τους στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αυτό δεν είναι καλό. 

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Γιατί οι καιροί δεν ήταν καλοί για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στην πραγματικότητα, μια ολοκαίνουργια μελέτη από την Federal Reserve ανακάλυψε ότι το χαμηλότερο 80 τοις εκατό έχει «χαμηλότερες τραπεζικές καταθέσεις και άλλα ρευστά περιουσιακά στοιχεία σε σύγκριση με την κατάστασή τους τον Μάρτιο του 2020»:

Από τον Ιούνιο, το χαμηλότερο 80% των νοικοκυριών κατά εισόδημα, όταν προσαρμόστηκε για τον πληθωρισμό, είχε χαμηλότερες τραπεζικές καταθέσεις και άλλα ρευστά περιουσιακά στοιχεία σε σύγκριση με την κατάστασή τους το Μάρτιο του 2020. Η πτώση σηματοδοτεί σημαντική μετατόπιση από τις αρχικές φάσεις της πανδημίας, όπου διάφορα παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της κυβερνητικής οικονομικής στήριξης και των περιορισμένων ευκαιριών δαπανών κατά τη διάρκεια του lockdown, οδήγησαν σε συσσώρευση υπερβολικών αποταμιεύσεων.

Με άλλα λόγια, η συντριπτική πλειοψηφία όλων των Αμερικανών έχει γίνει φτωχότερη.

Εν τω μεταξύ, οι πλούσιοι συνέχισαν να γίνονται ακόμα πιο πλούσιοι:

Η Federal Reserve, μαζί με τους υπολογισμούς του Bloomberg, εντόπισε μια ταχεία μείωση αυτών των πλεονάζοντων αποταμιεύσεων, ιδιαίτερα έντονη μεταξύ των ομάδων με χαμηλότερο εισόδημα. Ενώ όλες οι εισοδηματικές ομάδες παρουσίασαν μείωση των πραγματικών ταμειακών υπολοίπων από την κορύφωση το 2021, η διαφορά είναι αξιοσημείωτη. Το ένα πέμπτο των πλουσιότερων νοικοκυριών εξακολουθεί να έχει εξοικονομήσεις μετρητών περίπου 8% πάνω από τα προ-COVID επίπεδά τους. Σε πλήρη αντίθεση, τα δύο πέμπτα των φτωχότερων υπήρξαν μάρτυρες μείωσης 8% και το επόμενο 40% - που αντιπροσωπεύει σε γενικές γραμμές τη μεσαία τάξη - είδε τις αποταμιεύσεις τους σε μετρητά να πέφτουν κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Αυτή την στιγμή, το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των υπολοίπων από εμάς είναι το μεγαλύτερο που υπήρξε ποτέ σε ολόκληρη την ιστορία του έθνους μας.

Σύμφωνα με μια διαφορετική έκθεση που μόλις δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Εργασίας, οι μέσες ωριαίες αποδοχές είναι χαμηλότερες σήμερα από ό,τι ήταν όταν ο Τζο Μπάιντεν εισήλθε για πρώτη φορά στον Λευκό Οίκο

Εκατομμύρια Αμερικανοί έλαβαν περικοπή μισθών τα τελευταία δύο χρόνια χάρη στον υψηλό πληθωρισμό, ένα πλήγμα για τον Πρόεδρο Μπάιντεν καθώς προσπαθεί να επικεντρώσει την εκστρατεία επανεκλογής του γύρω από τη «Bidenomics».

Το υπουργείο Εργασίας ανέφερε την Τρίτη πως οι μέσες ωριαίες αποδοχές για όλους τους υπαλλήλους ήταν 11,05 δολάρια τον Οκτώβριο — μείωση 3,32% από το ποσό των 11,43 δολαρίων τον Ιανουάριο του 2021, όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Και καθώς ο ρυθμός των απολύσεων αυξάνεται, σύντομα εκατομμύρια Αμερικανοί δεν θα έχουν καθόλου δουλειά να πάνε.

Αυτή την εβδομάδα, μάθαμε ότι η Citigroup έχει ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας απολύσεις:

Μία από τις κορυφαίες τράπεζες των ΗΠΑ θα ξεκινήσει μαζικές απολύσεις την Τετάρτη σε μια εταιρική αναθεώρηση, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να περιορίσει τα λειτουργικά της έξοδα σε επίπεδα πιο ευθυγραμμισμένα με τους ανταγωνιστές της, σύμφωνα με το CNBC.

Η Citigroup θα ξεκινήσει την περικοπή εργαζομένων την Τετάρτη, με νέες απολύσεις να συνεχίζουν να ανακοινώνονται μέχρι την επόμενη εβδομάδα, επηρεάζοντας ορισμένους προϊσταμένους του προσωπικού, διευθύνοντες συμβούλους και υπαλλήλους χαμηλότερου επιπέδου, σύμφωνα με το CNBC. Μετά τον αρχικό γύρο των απολύσεων, περισσότεροι εργαζόμενοι σε λιγότερο ανώτερες θέσεις αναμένεται να απολυθούν τον Φεβρουάριο, με τις απολύσεις να αναμένεται να ολοκληρωθούν πλήρως έως τον Μάρτιο του 2024.

Και η Stellantis μόλις ανακοίνωσε ότι πρόσφερε εθελούσιες εξόδους σε περίπου τους μισούς μισθωτούς της:

Η Stellantis, μία από τις τρεις μεγάλες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, προσέφερε τη Δευτέρα εθελούσιες εξόδους σε περίπου τους μισούς μισθωτούς υπαλλήλους της, καθώς προσπαθεί να μειώσει το κόστος καθώς μεταβαίνει στα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) και αναλαμβάνει αυξημένα κόστη από μια νέα συνδικαλιστική σύμβαση.

Η μητρική εταιρεία μεγάλων εμπορικών σημάτων αυτοκινήτων όπως η Chrysler, η Dodge, η Jeep και η Ram προσέφερε εθελοντικές εξαγορές σε περίπου 6.400 από τους περίπου 12.700 μισθωτούς υπαλλήλους της, οι οποίοι δεν εκπροσωπούνται από κάποιο σωματείο και έχουν τουλάχιστον πέντε χρόνια εμπειρίας. Οι εργαζόμενοι που αποδέχονται το κίνητρο θα αποχωρήσουν από την εταιρεία πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Καθώς οι οικονομικές συνθήκες έχουν επιδεινωθεί, η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί στα ύψη.

Τις τελευταίες μέρες έχω γράψει για τις συγκλονιστικές κλοπές που βλέπουμε σε όλο το έθνος, αλλά αυτό είναι στην κορυφή όλων:

Αυτή είναι η σοκαριστική στιγμή που ένας όχλος 40 ατόμων λεηλάτησε ένα φορτηγό FedEx ενώ το σταμάτησαν στο κόκκινο φανάρι στο Μέμφις του Τενεσί.

Γύρω στις 8:30 μ.μ. του Σαββάτου, ένα ρυμουλκούμενο 53 ποδιών λεηλατήθηκε ενώ βρισκόταν στην κυκλοφορία στη διασταύρωση της οδού Riverport και της λεωφόρου West Mallory.

Αφού ο οδηγός ανέφερε την κλοπή, έφτασε η αστυνομία του Μέμφις και είδε οχήματα να απομακρύνονται με ταχύτητα απερίσκεπτα μαζί με μια σειρά από κιβώτια πεταμένα στον δρόμο.


Το φορτηγό της FedEx δεν είχε πού να πάει, γιατί μόλις έφτασε στη διασταύρωση υπήρχαν αυτοκίνητα που ξαφνικά κινήθηκαν στη θέση τους για να το μπλοκάρουν:

Ο οδηγός του φορτηγού είπε στην αστυνομία ότι αυτοκίνητα έκλεισαν τη διασταύρωση λίγο πριν μια ομάδα ανδρών ανοίξει την σφραγισμένη πίσω πόρτα και λεηλατήσει το ρυμουλκούμενο.

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν από τότε, αφού η μαινόμενη ομάδα προκάλεσε ζημιές σχεδόν 10.000 δολαρίων – και έκλεψε πολλά αντικείμενα όπως Kicker Speakers, ένα κουτί airliners και τρία καλωδιακά κουτιά DirectTV.

Στο ολοκαίνουργιο βιβλίο μου με τίτλο «Χάος», προειδοποιώ συγκεκριμένα τους ανθρώπους να αποφύγουν το Μέμφις αν είναι δυνατόν.

Έχει γίνει μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Αλλά φυσικά έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τέτοιου είδους εγκλήματα παντού.

Μεγάλες ομάδες ανθρώπων έχουν αποφασίσει ότι είναι εντάξει να παίρνουν από τους πλούσιους και τις εταιρείες που ελέγχουν και να δίνουν στους φτωχούς (τους εαυτούς τους), επειδή οι πλούσιοι πιθανότατα εκμεταλλεύονταν τους φτωχούς για να πάρουν τον πλούτο τους εξαρχής.

Αυτό το είδος «νοοτροπίας του Ρομπέν των Δασών» είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και εξαπλώνεται γρήγορα.

Και τώρα έχουμε εκλογική περίοδο και πόλεμο στη Μέση Ανατολή για να ρίξουμε λάδι στη φωτιά. Την Πέμπτη, μια τρελή ομάδα διαδηλωτών έκλεισε ολόκληρο το Bay Bridge:

Μια καλά συντονισμένη ομάδα εκατοντάδων διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης έκλεισε τη γέφυρα Bay Bridge το πρωί της Πέμπτης, εμποδίζοντας την κυκλοφορία κατά την ώρα αιχμής και καλώντας τους παγκόσμιους ηγέτες να τερματίσουν τον πόλεμο στη Γάζα κατά τη σύνοδο κορυφής της APEC.

Το τετράωρο χαοτικό συμβάν, που ξεκίνησε γύρω στις 7:45 το πρωί, ολοκληρώθηκε με τουλάχιστον 70 συλλήψεις και 29 ρυμουλκούμενα αυτοκίνητα. Όλες οι λωρίδες άνοιξαν τελικά λίγο πριν το μεσημέρι, αλλά όχι αφού τουλάχιστον 200 διαδηλωτές είχαν αλυσοδεθεί και πετάξει σκόπιμα τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους στον κόλπο, εμποδίζοντας τις προσπάθειες να ανοίξουν ξανά το δρόμο στους απογοητευμένους οδηγούς.

Περιττό να πούμε πως αυτή είναι μόνο η αρχή.

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα συνεχίσει να κλιμακώνεται και το 2024 θα είναι η πιο χαοτική εκλογική χρονιά που έχει δει ποτέ κανείς από εμάς μέχρι στιγμής.

Κρατηθείτε γερά, γιατί πρόκειται να δούμε συγκλονιστικά επίπεδα πολιτικής αναταραχής και εγκληματικότητας το 2024 και μετά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail