Ο ουκρανικός στρατός χάνει περίπου 800 στρατιώτες ως νεκρούς ή τραυματίες κάθε μέρα, λέει Γερμανός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας

mil.ru
Freepen.gr - Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χάνουν καθημερινά περίπου 800 στρατιώτες ως νεκρούς ή τραυματίες στη ζώνη σύγκρουσης με τις ρωσικές δυνάμεις, έγραψε ο απόστρατος συνταγματάρχης της γερμανικής Bundeswehr (στρατός) Ralph Thiele σε άρθρο του στο περιοδικό Focus.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι "καθημερινές απώλειες της Ουκρανίας ανέρχονται σε περίπου 800 στρατιώτες" κατά μέσο όρο. "Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 20.000 νέοι στρατιώτες πρέπει να στρατολογούνται κάθε μήνα για να αντικαταστήσουν τους νεκρούς και τους τραυματίες", σημείωσε ο Thiele.

Επεσήμανε επίσης πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χρειάζονται πρόσθετες εφεδρείες για να εξασφαλίσουν την εναλλαγή των στρατευμάτων στη ζώνη μάχης. Ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι η κατάσταση στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε μια σύγκρουση "φθοράς που υποστηρίζεται από το πυροβολικό". Στο πλαίσιο αυτό, είπε ότι οι προμήθειες πυρομαχικών ήταν καλύτερα οργανωμένες στο ρωσικό στρατό. Συγκεκριμένα, ο Thiele επικαλέστηκε την παρατήρηση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg ότι η Ουκρανία έριχνε 4.000 έως 7.000 βλήματα πυροβολικού σε μια ημέρα, ενώ αντίθετα η Ρωσία έριχνε περίπου 20.000 την ημέρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail