Ο Πούτιν τρομάζει το ΝΑΤΟ με το νέο του διάταγμα αριθ. 915

Григорий Сысоев, РИА «Новости»
Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανησύχησε ξανά τη Δύση υπογράφοντας διάταγμα για την αύξηση της δύναμης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, γράφει η pravda.ru.

Την 1η Δεκεμβρίου 2023, ο Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα αριθ. 915 για την αύξηση της δύναμης του ρωσικού στρατού σε 1.320.000 άτομα. Έτσι, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα έχουν 170.000 περισσότερους στρατιωτικούς από ό,τι σήμερα. Το διάταγμα δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα νομικών πληροφοριών.

Η είδηση δεν προκάλεσε κανένα δημόσιο αντίκτυπο στη Ρωσία, αφού ειπώθηκε πως δε θα απαιτηθεί ούτε επιστράτευση ούτε αύξηση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας. Ωστόσο, η απόφαση του Πούτιν προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στη Δύση.

Σύμφωνα με την Baijiahao, ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε την κυβέρνηση να διαθέσει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για τον σκοπό αυτό. Προφανώς πρόκειται για ένα επαρκές ποσό κονδυλίων του προϋπολογισμού, καθώς ο στρατός θα αυξηθεί σε βάρος των συμβασιούχων στρατιωτών σε πρώτη φάση.

Πρόκειται για το γεγονός ότι η Ρωσία μπορεί να αντέξει οικονομικά την αύξηση της δύναμης του στρατού της. Ο αριθμός των στρατιωτών είναι δευτερεύων εδώ. Η Μόσχα διαθέτει τους απαιτούμενους οικονομικούς πόρους για τη συντήρηση των ενόπλων δυνάμεών της - αυτό είναι που έχει μεγαλύτερη σημασία στην προκειμένη περίπτωση.

Αυτός είναι άλλος ένας παράγοντας που αποδεικνύει τη βιωσιμότητα της ρωσικής οικονομίας. Οι δυτικές κυρώσεις δεν αποδίδουν και το Κρεμλίνο αισθάνεται άνετα στην αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail