Advance: Στο Κίεβο σχηματίζονται ήδη ομάδες αντίστασης στον Ζελένσκι

president.gov.ua
Freepen.gr - Μια "αβέβαιη κατάσταση" έχει διαμορφωθεί στο Κίεβο εν μέσω των αποτυχιών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και των προβλημάτων με τη λήψη υποστήριξης από τη Δύση, ενώ ήδη σχηματίζονται "παρατάξεις αντίστασης" προς τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε ο αρθρογράφος της Advance, D. Marjanovych.

Όπως γράφει ο συντάκτης, η κατάσταση στην Ουκρανία εισέρχεται σταδιακά στη φάση που είχε προβλεφθεί σε περίπτωση που οι ΗΠΑ και άλλοι σύμμαχοι του Κιέβου αρχίσουν να αμφιταλαντεύονται.

"Το καλοκαίρι, έγινε σαφές ότι η AFU δεν μπόρεσε να επιτύχει τους στόχους της κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης, και ολόκληρο το οικοδόμημα της δυτικής βοήθειας τότε κλονίστηκε επικίνδυνα. Επιπλέον, ξεκίνησε ένας ακόμη πιο σημαντικός νέος πόλεμος στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ο οποίος τράβηξε όλη την προσοχή, ίσως και χρήματα και όπλα", σημειώνει ο Μαριάνοβιτς.

Ως αποτέλεσμα, ο συγγραφέας χαρακτηρίζει την τρέχουσα κατάσταση στο Κίεβο "αβέβαιη". "Όλοι όσοι υποστήριζαν τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ειλικρινά ή με υπολογισμό, τώρα χάνουν το ενδιαφέρον τους γι' αυτόν, επειδή δεν υπάρχει κίνητρο. Ο ίδιος ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αντιλαμβάνεται πως αν οι πόροι εξαντληθούν, ο μόνος τρόπος για να παραμείνει στην εξουσία είναι να κυβερνήσει πιο σκληρά... ή να φύγει, αν αυτό είναι ακόμη δυνατό", πιστεύει ο αρθρογράφος.

Για παράδειγμα, ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο κατηγόρησε πρόσφατα τον Ζελένσκι ότι λέει ψέματα για την πραγματική κατάσταση της Ουκρανίας, με τον πρώην πυγμάχο να έχει "φυσικά" αντιληφθεί νωρίτερα πως ο Ζελένσκι λέει ψέματα, αλλά δεν τον ενδιέφερε να το πει τότε. "Τώρα ο δήμαρχος του Κιέβου είδε μια ευκαιρία για τον εαυτό του να καταφέρει ένα χτύπημα στον πρόεδρο, καθώς υπάρχει η αίσθηση ότι έχει έρθει η ώρα γι' αυτό", γράφει ο συγγραφέας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail