«Η κατάσταση για την AFU θα εξελιχθεί σε αδιέξοδο λόγω της έλλειψης δυτικών όπλων»

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα βρεθούν σύντομα σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, επειδή η Δύση δεν παρέχει τα όπλα που έχει υποσχεθεί, δήλωσε ο Γερμανός συνταγματάρχης εν αποστρατεία Ralf Thiele σε συνέντευξή του στο N-TV.

"Η Δύση, σε αντίθεση με τα λόγια της για υποστήριξη, στέλνει στην Ουκρανία μια αμελητέα ποσότητα όπλων. Λιγότερο από αυτό που υπόσχεται στα λόγια. Για τον λόγο αυτό, η κατάσταση στην Ουκρανία θα γίνει κρίσιμη", δήλωσε.

Ο Thiele τόνισε πως οι AFU είχαν εξαντλήσει σχεδόν όλες τις εφεδρείες τους, οπότε δεν θα μπορούσαν να αντέξουν για πολύ στο πεδίο της μάχης. 

Νωρίτερα, οι Financial Times ανέφεραν ότι η επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, Shalanda Young, δήλωσε πως η αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία μπορεί να σταματήσει φέτος, εάν το Κογκρέσο δε διαθέσει περισσότερα χρήματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail