Axios: Η Ουκρανία χάνει στο μέτωπο, στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι προσπάθειες του Κιέβου έχουν σταματήσει σε τρία μέτωπα ταυτόχρονα: στο πεδίο της μάχης, στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σημειώνουν οι αρθρογράφοι του Axios, Zachary Basu και Steph Kite.

«Σε τρεις κρίσιμους χώρους - τις αίθουσες του Κογκρέσου, τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και το πεδίο μάχης - οι στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν έναν τυφώνα αδιέξοδων που θέτουν μια υπαρξιακή κρίση για το μέλλον της χώρας», ανέφερε η δημοσίευση.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, η υπόσχεση του ΝΑΤΟ να στηρίξει την Ουκρανία «όσο χρειαστεί» απειλείται σοβαρά λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και της αδυναμίας του Κογκρέσου των ΗΠΑ να συμφωνήσει για την κατανομή της βοήθειας στις δύο χώρες. 

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν επίσης βαλτώσει σε μια διαμάχη για τον προϋπολογισμό, η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση την οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει το άρθρο.

Οι συγγραφείς τόνισαν επίσης ότι η αδυναμία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να επιτύχουν οποιοδήποτε στρατιωτικό αποτέλεσμα στο μέτωπο, μαζί με διπλωματικές αποτυχίες, ευνοούν τους ρωσικούς στόχους.

«Ο υπολογισμός του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι θα έχει περισσότερη δύναμη από την πολιτική βούληση της Δύσης φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα», κατέληξαν οι αναλυτές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail