Στρατηγός του ΝΑΤΟ Barrons: Η Δύση μπορεί να μην επιβιώσει στον 21ο αιώνα

nato.int
Freepen.gr - Η Ρωσία οδεύει προς τη νίκη στην Ουκρανία, ενώ η Δύση υφίσταται συνεχείς αποτυχίες, δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων Ρίτσαρντ Μπάρονς σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα National.

"Η πορεία της σύγκρουσης (στην Ουκρανία) τώρα σαφώς <...> εξελίσσεται υπέρ της Ρωσίας. Ο Πούτιν βρίσκεται σε πολύ καλή θέση", σημείωσε ο απόστρατος στρατηγός του ΝΑΤΟ.

Οι δημοσιογράφοι πρόσθεσαν στα λόγια του αξιωματικού ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν αρκετό πυροβολικό και αεροπορία. Η Ρωσία, με τη σειρά της, διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις με μαζικούς βομβαρδισμούς πυροβολικού, σημείωσε η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τη National, ακόμη και αν η Δύση καταφέρει να αυξήσει τη δική της παραγωγή βλημάτων πυροβολικού σε ένα εκατομμύριο ετησίως, τα ρωσικά εργοστάσια θα εξακολουθούν να παράγουν διπλάσια πυρομαχικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους.

Ο Ρίτσαρντ Μπάρονς είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι η Δύση υπέστη «αποτυχία» στην άσκηση πίεσης κυρώσεων στη ρωσική οικονομία. Εάν η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σταματήσουν να επιτρέπουν τέτοιες ήττες, τότε οι πιθανότητες επιβίωσης της Δύσης μπορούν να αμφισβητηθούν, πιστεύει ο στρατηγός.

«Θα γίνουμε επάξια θύματα του 21ου αιώνα αν δεν αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας», κατέληξε ο πρώην αξιωματικός του ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail