Ο γερμανικός στρατός χάνει ανθρώπινο δυναμικό - Bild

bundeswehr.de
Freepen.gr - Ο γερμανικός στρατός δεν έχει ούτε τη δύναμη ούτε τον εξοπλισμό που απαιτείται για την αποτελεσματική υπεράσπιση του έθνους, ανέφερε την Τετάρτη η ταμπλόιντ Bild, επικαλούμενη δική της ανάλυση για την κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων. Το μέσο επαλήθευε τα γεγονότα σε μια προειδοποίηση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ο Γενικός Επιθεωρητής Carsten Breurer, ο κορυφαίος στρατιωτικός αξιωματούχος της χώρας.

Το 2018, η τότε υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε ως στόχο να αυξήσει τον αριθμό των γερμανικών στρατευμάτων σε 203.000 μέχρι το 2025. Ο σημερινός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους ανέβαλε την προθεσμία για το 2031 και διατήρησε τον στόχο της δύναμης, τον οποίο ορισμένοι εμπειρογνώμονες θεωρούν πως δεν είναι αρκετά υψηλός, σημειώνει η Bild.

Ο πραγματικός αριθμός των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων μειώθηκε από περίπου από 183.000 το καλοκαίρι σε 181.383 στα τέλη Οκτωβρίου, με χιλιάδες κενές θέσεις να μην έχουν καλυφθεί. Μόνο το 0,4% του συνολικού γερμανικού πληθυσμού υπηρετεί στο στρατό.

Η Bild αναρωτήθηκε ποιος θα υπερασπιζόταν τη Γερμανία σε μια υποθετική σύγκρουση με μια ξένη δύναμη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μόσχα είναι ο πιθανότερος αντίπαλος. Ένας εμπειρογνώμονας που επικαλείται η εφημερίδα συλλογίστηκε πως ένας ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος θα μπορούσε να φτάσει στο Βερολίνο σε τέσσερα λεπτά, καθώς συζητούσε την έλλειψη πολεμικής ετοιμότητας στο κράτος μέλος της ΕΕ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail