Οτιδήποτε εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά στην Κίνα έχει ήδη φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη;

pixabay
Γιατί τόσα πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο εμφανίζουν ξαφνικά πνευμονία; Προς το παρόν, οι υγειονομικές αρχές μας λένε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μας λένε πως όλες αυτές οι περιπτώσεις πνευμονίας προκαλούνται από τη γρίπη, τον RSV και άλλες κοινές ασθένειες του αναπνευστικού. Ας ελπίσουμε ότι αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά σε πολλούς από εμάς, φαίνεται σίγουρα πως κάτι πολύ ασυνήθιστο συμβαίνει. 
 
MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr
 
Όπως συζήτησα χθες, τεράστιος αριθμός παιδιών στην Κίνα αρρωσταίνουν σοβαρά. Σύμφωνα με το CBS News, το Πεκίνο και άλλες περιοχές της βόρειας Κίνας έχουν πληγεί περισσότερο μέχρι στιγμής:

Τα νοσοκομεία σε όλη την Κίνα, το έθνος όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά η πανδημία COVID-19 πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, παλεύουν με μια σημαντική αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών μεταξύ των παιδιών. Αυτό παρατηρείται κυρίως στο Πεκίνο και στις βόρειες περιοχές.

Η αύξηση των κρουσμάτων έχει γίνει πρωτοσέλιδο στην Κίνα και προκαλεί ανησυχίες διεθνώς, καθώς οι Κινέζοι γιατροί εργάζονται υπερωρίες για να φροντίσουν μια τεράστια πλημμύρα μικρών ασθενών.

Ως απάντηση σε αυτή τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων, εργαζόμενοι με κοστούμια hazmat ψεκάζουν τους δρόμους και οι κινεζικές αρχές «επέστρεψαν στις μάσκες και την κοινωνική απόσταση»:

Η ΚΙΝΑ έφερε πίσω τις μάσκες και την κοινωνική αποστασιοποίηση σε έναν ανατριχιαστικό απόηχο του lockdown καθώς πολεμούν ένα ξέσπασμα μυστηριώδους πνευμονίας τέσσερα χρόνια μετά την Covid.

Ανησυχητικά πλάνα έχουν εμφανιστεί με πλήθη που φορούν μάσκες μέσα σε κινεζικά νοσοκομεία, καθώς οι φόβοι μιας νέας πανδημίας σαρώνουν τον κόσμο.

Περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως το Πεκίνο και η Λιαονίνγκ, έχουν πληγεί περισσότερο, με αναφορές να ανακοινώνονται την περασμένη εβδομάδα ότι τα νοσοκομεία κατακλύζονται από άρρωστα παιδιά.

Γιατί η Κίνα εφαρμόζει τέτοια ακραία μέτρα εάν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας;

Σύμφωνα με βρετανική πηγή ειδήσεων, πολλά από τα παιδιά που εμφανίζονται σε κινεζικά νοσοκομεία έχουν αναπτύξει αυτό που είναι γνωστό ως «σύνδρομο λευκού πνεύμονα»:

Μια κοινή βακτηριακή λοίμωξη που ονομάζεται mycoplasma pneumoniae κυκλοφορεί από το Μάιο, αλλά τώρα εμφανίζει αδιαφάνεια στις σαρώσεις των πνευμόνων – ένας δείκτης σοβαρής αναπνευστικής νόσου.

Γνωστό και ως «σύνδρομο λευκού πνεύμονα», πολλοί γονείς ανησυχούν βαθιά και πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μια μέρα μόνο για επείγουσα περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν αρκετοί γιατροί για να φροντίσουν όλα τα παιδιά που είναι βαριά άρρωστα, και αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό.

Ήλπιζα πως αυτή η κρίση θα περιοριζόταν στην Κίνα, αλλά τώρα μεγάλος αριθμός παιδιών στην Ευρώπη εμφανίζουν ξαφνικά πνευμονία επίσης:

Τα κρούσματα πνευμονίας στα παιδιά αυξάνονται στην Ευρώπη καθώς μια δεύτερη χώρα αναφέρει αύξηση της θανατηφόρας αναπνευστικής νόσου.

Το Ολλανδικό Ινστιτούτο Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας (NIVEL) ανέφερε πως 80 στα 100.000 παιδιά στη χώρα ηλικίας μεταξύ πέντε και 14 ετών παρουσίασαν πνευμονία την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό είναι κάτι που θα θέλαμε να παρακολουθήσουμε πολύ, πολύ στενά.

Εάν η Ευρώπη ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο που έχει η Κίνα, μπορεί να έχουμε μια νέα παγκόσμια κρίση υγείας στα χέρια μας.

Και φαίνεται ότι έχουν επηρεαστεί και οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Fox News, τα νοσοκομεία στην περιοχή της Ουάσιγκτον «βλέπουν επίσης μια αύξηση στις επισκέψεις ασθενειών» από ασθενείς που έχουν αναπτύξει αναπνευστικές παθήσεις:

Οι μυστηριώδεις αναπνευστικές ασθένειες που φέρεται να προκαλούν τον όλεθρο στα νοσοκομεία της Κίνας εγείρουν τώρα ανησυχίες για την ιατρική κοινότητα σε όλη τη χώρα και επηρεάζουν την Ουάσιγκτον, σύμφωνα με αναφορές.

Το FOX 5 DC έμαθε ότι νοσοκομεία, αίθουσες έκτακτης ανάγκης, τοποθεσίες επείγουσας περίθαλψης και κλινικές φέρεται να παρατηρούν αύξηση στις επισκέψεις ασθενών.

Σε αυτό το σημείο, δε γνωρίζουμε αν αυτό που συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και και αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη σχετίζονται και τα δύο με αυτό που συμβαίνει στην Κίνα.

Είναι απλώς σύμπτωση πως τα παιδιά στην Ευρώπη εμφανίζουν πνευμονία σε εκπληκτικούς αριθμούς, όπως τα παιδιά των Κινέζων;

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID, τα παιδιά τα πήγαν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο.

Αλλά τώρα τα παιδιά χτυπιούνται από ό,τι κι αν είναι αυτό.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν αλλεπάλληλες κυβερνοεπιθέσεις.

Στην πραγματικότητα, τα νοσοκομεία σε τρεις πολιτείες αναγκάστηκαν να απομακρύνουν τους ασθενείς από τα επείγοντα κέντρα λόγω κυβερνοεπιθέσεων στην εταιρεία που τα κατέχει:

Νοσοκομεία σε τουλάχιστον τρεις πολιτείες εκτρέπουν τους ασθενείς από τα επείγοντα περιστατικά τους μετά από μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση που έπληξε τη μητρική τους εταιρεία την περασμένη εβδομάδα.

Η Ardent Health Services, η οποία εποπτεύει 30 νοσοκομεία στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έπεσε θύμα σοβαρής επίθεσης ransomware στην Οκλαχόμα, το Νέο Μεξικό και το Τέξας, αναγκάζοντάς την να αναλάβει δράση.

«Με μεγάλη προσοχή, οι εγκαταστάσεις μας επαναπρογραμματίζουν ορισμένες μη επείγουσες, εκλεκτικές διαδικασίες και εκτρέπουν ορισμένους ασθενείς στα επείγοντα σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής έως ότου τα συστήματα επανέλθουν στο διαδίκτυο», ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου.

Υπήρξαν τόσες πολλές κυβερνοεπιθέσεις στις ειδήσεις τον τελευταίο καιρό.

Προσωπικά, πιστεύω ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή είναι πιθανώς πίσω από πολλές από αυτές.

Αλλά φυσικά δεν μπορώ να το αποδείξω.

Ας ελπίσουμε πως το σύστημά μας θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτές τις κυβερνοεπιθέσεις, γιατί έχω την αίσθηση ότι τα νοσοκομεία μας θα είναι πολύ απασχολημένα αυτόν τον χειμώνα.

Ας ελπίσουμε πως αυτή η τρέχουσα επιδημία θα εξαφανιστεί γρήγορα.

Αλλά ακόμα κι αν συμβεί, είναι απλώς θέμα χρόνου να καταστρέψουν εντελώς τον πλανήτη μας περισσότεροι μεγάλοι λοιμοί.

Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου ακόμη και φοιτητές μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν εξαιρετικά θανατηφόρες υβριδικές ασθένειες σε εργαστηριακό περιβάλλον.

Αλλά μόλις συμβεί ένα «λάθος» και ένα σφάλμα χαλαρώσει, δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τι συμβαίνει.

Τεράστιες πληγές πρόκειται να σκοτώσουν εκατομμύρια εκατομμύρια ανθρώπους τα επόμενα χρόνια, και αυτό που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα είναι μόνο η αρχή…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail