Η προσχώρηση της Ουκρανίας στη Ρωσία πρέπει να αποφασιστεί με δημοψήφισμα, λέει Ρώσος βουλευτής

Photo: dziennik-polityczny.com
Freepen.gr - Το ζήτημα της προσχώρησης της Ουκρανίας στη Ρωσία θα πρέπει να αποφασιστεί με δημοψήφισμα. Ο λαός της Ουκρανίας είναι αυτός που θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια επιλογή με παρόμοιο τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι της Κριμαίας και άλλων ρωσικών περιοχών εξέφρασαν τη βούλησή τους να ενταχθούν στη Ρωσία, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας Γιούρι Σβύτκιν, μεταδίδει η pravda.ru.

Το σχόλιο του Shvytkin ήρθε ως απάντηση στην πρόσφατη δήλωση του Αμερικανού γερουσιαστή Chris Murphy, ο οποίος δήλωσε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να επιστρέψει υπό τον έλεγχο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

"Είναι κρίμα που ένας γερουσιαστής των ΗΠΑ αποφασίζει για την Ουκρανία. Έχουν οδηγήσει την Ουκρανία στο σημείο της πραγματικής κατάρρευσης. Η Ουκρανία βρίσκεται πρακτικά στο χείλος της αβύσσου. Έχει πάψει να υφίσταται ως κράτος", δήλωσε ο Γιούρι Σβύτκιν και πρόσθεσε πως ο πρωταρχικός στόχος της Ρωσίας είναι να επιτύχει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Moscow Speaking.

Ο Κρις Μέρφι, μέλος της αμερικανικής Γερουσίας από το Δημοκρατικό Κόμμα, εξέφρασε την άποψη πως η Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει μέρος της Ρωσίας σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν εγκρίνουν ένα πρόσθετο πακέτο βοήθειας προς την πρώην σοβιετική δημοκρατία για το 2024.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail