«Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να ανοίξουν δεύτερο μέτωπο κατά της Ρωσίας στο Νότιο Καύκασο»

RIA Novosti / Natalya Seliverstova
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τον Νότιο Καύκασο ως εφαλτήριο για το άνοιγμα ενός «δεύτερου μετώπου» κατά της Μόσχας, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Γκαλουζίν σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

«Η Ουάσιγκτον δεν κρύβει εδώ και καιρό το γεγονός ότι βλέπει τον Νότιο Καύκασο ως εφαλτήριο για το άνοιγμα ενός «δεύτερου μετώπου» εναντίον της Ρωσίας», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλα αυτά έρχονται σε θεμελιώδη αντίθεση με τα γνήσια συμφέροντα των λαών της περιοχής».

Νωρίτερα, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σημείωσε πως η Αρμενία, «κατόπιν πρότασης ή προτροπής της Δύσης», επιδεικνύει την πρόθεσή της να αναπροσανατολίσει ριζικά την εξωτερική της πολιτική. Οι ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης «υποτάσσονται στον στόχο της εκδίωξης της Ρωσίας από τον Νότιο Καύκασο», τόνισε η διπλωμάτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail