«Το ουκρανικό μέτωπο θα καταρρεύσει εντός μηνών»

ukrinform.net
Freepen.gr - Μέχρι την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2024, ο ουκρανικός στρατός πιθανότατα δε θα είναι πλέον μια αξιόπιστη δύναμη μάχης, σύμφωνα με τον Yevgeny Balitsky, κυβερνήτη της ρωσικής μετωπικής περιοχής Zaporozhye.

Ο Μπαλίτσκι επικαλείται τη στρατιωτική του εμπειρία καθώς και τα μηνύματα από την άλλη πλευρά ως πηγές της διορατικότητάς του για την κατάσταση στην Ουκρανία. Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη, αναφέρθηκε σε "τεκτονικές μετατοπίσεις" στην Ουκρανία που αναμένει ότι θα την "αποτελειώσουν από μέσα".

"Το πιθανότερο είναι [οι εχθροπραξίες] να τελειώσουν στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού", είπε. "Το ουκρανικό μέτωπο θα καταρρεύσει".

Σε μια ξεχωριστή συνέντευξη αυτή την εβδομάδα στο Zvezda TV, το κανάλι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, προσδιόρισε την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού του Κιέβου ως τον βασικό παράγοντα, ο οποίος πιστεύει ότι θα οδηγήσει στην πτώση του ουκρανικού στρατού.

Εκτίμησε πως το Κίεβο διαθέτει περίπου 1 εκατομμύριο άνδρες σε πολεμική ηλικία για να επιστρατευθούν. Άλλοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, είναι πολύ νέοι ή πολύ μεγάλοι για να γίνουν στρατιώτες ή υπηρετούν ήδη σε υπηρεσίες ασφαλείας, όπως η συνοριοφυλακή ή η SBU, υποστήριξε.

"Προσπαθούν τώρα να τραβήξουν τους ανθρώπους από τα υπόγεια, τα σπίτια και τα γκαράζ, όπου κρύβονται", υποστήριξε ο Μπαλίτσκι, περιγράφοντας τη συνεχιζόμενη προσπάθεια επιστράτευσης του Κιέβου.

"Ο χειμώνας θα είναι κρίσιμος για τον ουκρανικό στρατό. Και η άνοιξη θα είναι νικηφόρα για εμάς", δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail