Βρετανικό πλοίο φέρεται να χτυπήθηκε από ρουκέτα κοντά στην Υεμένη

Ένα βρετανικό φορτηγό πλοίο πιστεύεται ότι χτυπήθηκε από πυρά πυραύλων ενώ βρισκόταν στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε η εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey στις 3 Δεκεμβρίου.

"Ένα βρετανικό φορτηγό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου με σημαία Μπαχάμες φέρεται να δέχθηκε επίθεση από πυρά ρουκέτας ενώ διέσχιζε την Ερυθρά Θάλασσα, περίπου 34,5 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Μότσα, στην Υεμένη", ανέφερε η Ambrey σε ανακοίνωσή της. "Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου φέρεται να χτυπήθηκε από πύραυλο και το πλήρωμα οπισθοχώρησε στην ακρόπολη".

Μια ακρόπολη πλοίου είναι μια καθορισμένη προσχεδιασμένη περιοχή που έχει κατασκευαστεί σκόπιμα στο πλοίο, όπου, σε περίπτωση οποιασδήποτε επίθεσης, όλο το πλήρωμα θα αναζητήσει προστασία.

Νωρίτερα, η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) δήλωσε ότι έλαβε μια αναφορά σχετικά με τη δραστηριότητα ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους, "συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής έκρηξης", "κοντά στο Bab el Mandeb προερχόμενο από την κατεύθυνση της Υεμένης".

Ο UKMTO εξέδωσε σύντομη προειδοποίηση προς τους ναυλωτές πως το περιστατικό συνέβη στο στενό Bab el-Mandeb που χωρίζει την Ανατολική Αφρική από την Αραβική Χερσόνησο. Η πτέρυγα του Βασιλικού Ναυτικού σημείωσε ότι στην περιοχή είχε επίσης αναφερθεί δραστηριότητα μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Οι αναφορές οδήγησαν σε εικασίες ότι ένα ισραηλινής ιδιοκτησίας και βρετανικής εκμετάλλευσης πλοίο δέχθηκε επίθεση από τους Χούτι (Ansar Allah) από την Υεμένη.

Συμπληρώνοντας αυτές τις εικασίες, ο εκπρόσωπος των Χούτι, ταξίαρχος Yahya Sari, δήλωσε στο X ότι η ομάδα θα εκδώσει "μια σημαντική δήλωση" τις επόμενες ώρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail