Υποχωρώντας στο μέτωπο, το Κίεβο δέχτηκε πλήγμα από τα μετόπισθεν στην Ουάσινγκτον

Freepen.gr - Τα πράγματα χειροτερεύουν για το Κίεβο όχι μόνο στο πεδίο της μάχης, αλλά και στην πολιτική αρένα. Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν άλλη μια μαζική επίθεση σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα, γράφει το southfront.press.

Αρκετοί στόχοι επλήγησαν στην περιοχή Zhytomyr. Ένας από αυτούς ήταν μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών με πυρομαχικά του ΝΑΤΟ κοντά στο Berdichev.

Τα ρωσικά πλήγματα συνεχίζουν να σφυροκοπούν καθημερινά το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Σταροκονσταντίνοφ στην περιοχή Χμελνίτσκι. Λόγω της έλλειψης εναλλακτικών επιλογών, οι Ουκρανοί δεν χάνουν την ελπίδα να αναπτύξουν εκεί τα λατρεμένα αεροσκάφη F-16, παρά τους συνεχείς ρωσικούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι καταστρέφουν τις υποδομές της εγκατάστασης.

Από χθες το βράδυ, αρκετές εκρήξεις ακούστηκαν στην Οδησσό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους στόχους ήταν το αεροδρόμιο Shkolny.

Περισσότερα ρωσικά πλήγματα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν εγκαταστάσεις κοντά στο Kropyvnytskyi. Ουκρανικές μονάδες χτυπήθηκαν επίσης κοντά στο Χάρκοβο κατά τη διάρκεια της εναλλαγής τους στην περιοχή του Κουπιάνσκ.

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις δεν σταματούν την προέλασή τους στο μέτωπο. Στο βόρειο πλευρό του Μπαχμούτ, έκοψαν ένα σημαντικό δρόμο και άρχισαν να περικυκλώνουν την Μπογκντανόβκα.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, οι Ρώσοι βελτίωσαν επίσης τις θέσεις τους στο νότιο πλευρό. Στις νοτιοδυτικές παρυφές του Bakhmut, απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις από την περιοχή dachas και πήραν τον έλεγχο του δρόμου προς το Ivanovskoe. Η περαιτέρω προέλασή τους θα τους επιτρέψει να φθάσουν στα μετόπισθεν της ουκρανικής ομάδας, η οποία αποκρούει τώρα τις ρωσικές επιθέσεις κοντά στην Kleshcheyevka.

Οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν την πρωτοβουλία τους προς άλλες κατευθύνσεις στο Ντονμπάς, αν και οι γραμμές του μετώπου δεν έχουν υποστεί σημαντικές αλλαγές τα τελευταία 24ωρα.

Μια ακόμη ήττα περίμενε το Κίεβο στα στρατηγικά του μετόπισθεν, στην Ουάσιγκτον.

Στις 5 Δεκεμβρίου, ο Ζελένσκι ακύρωσε ξαφνικά τη βιντεοκλήση που είχε πραγματοποιήσει με Αμερικανούς γερουσιαστές, οι οποίοι επρόκειτο να ψηφίσουν το αίτημα του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη χορήγηση επιπλέον 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία και το Ισραήλ.

Αποδείχθηκε ότι οι ίδιοι οι γερουσιαστές δεν ήθελαν να ακούσουν τον πρόεδρο του Κιέβου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι αποχώρησαν από την ενημέρωση πριν από την ομιλία του Ζελένσκι, καθώς δεν έλαβαν απάντηση από τους Δημοκρατικούς στις προτάσεις τους. Οι Ρεπουμπλικάνοι επιμένουν πως η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία θα πρέπει να συνδυαστεί με μέτρα ενίσχυσης των αμερικανικών συνόρων.

Όσον αφορά την Ουκρανία, οι εκπρόσωποι και των δύο κομμάτων στο αμερικανικό Κογκρέσο ανησυχούν για το μέλλον της χώρας αυτής ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι ορισμένοι από τους Αμερικανούς βουλευτές δεν είναι σίγουροι πως η Ουκρανία θα εξακολουθήσει να υπάρχει ως ανεξάρτητο κράτος σε ένα χρόνο και δε θα γίνει μέρος της Ρωσίας. Ενώ οι Αμερικανοί αποφασίζουν αν το Κίεβο είναι ρωσική ή ουκρανική πόλη, η Ουάσινγκτον έχει φτάσει στον "πάτο του βαρελιού" όσον αφορά τη δυνατότητα παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην εμπόλεμη χώρα. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, περίπου το 97% των πόρων έχει εξαντληθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail