Οι ΗΠΑ θα κατηγορήσουν τον Ζελένσκι για όλες τις αποτυχίες του πριν τον καταστρέψουν

president.gov.ua
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μεταθέσουν την ευθύνη για τις αποτυχίες στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προτού τον καταστρέψουν, πιστεύει ο Φλοριάν Φιλιπό, ηγέτης του Κόμματος των Γάλλων Πατριωτών.

Τα σχόλια του Philippot ήρθαν ως απάντηση στην πρόσφατη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος κάλεσε να είμαστε προετοιμασμένοι "για κακά νέα από την Ουκρανία".

"Το βαθύ κράτος κάνει αυτό που κάνει πάντα: δημιουργεί μια μαριονέτα, στη συνέχεια την πετάει και την καταστρέφει", δήλωσε ο Φλοριάν Φιλιπό.

Ο Φιλίππο επέκρινε και πάλι τη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία και δήλωσε πως πρέπει να σταματήσει.

Νωρίτερα, το κανάλι TV5Monde υπέθεσε ότι η αισιοδοξία του Ζελένσκι έγινε καπνός μετά την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης. Πριν από την έναρξη του 2023, ο Ζελένσκι το χαρακτήρισε "το έτος των νικών", αλλά δε σημειώθηκαν νίκες.

Το Σεπτέμβριο, ο Ζελένσκι μίλησε πολύ συναισθηματικά για τις χώρες που προμήθευαν όπλα στο Κίεβο και επέκρινε έντονα τις χώρες που καθυστερούσαν να λάβουν αποφάσεις. Η διαφωνία του με έναν από τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας ξέφυγε από τον έλεγχο και υπονοούσε εντάσεις που υποβόσκουν στο παρασκήνιο, ανέφερε το Bloomberg.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail