«Διάσπαση στο ΝΑΤΟ λόγω των ρωσικών νικών»

CC BY-NC-ND 2.0/NATO
Freepen.gr - Οι αποτυχίες της Δύσης στη σύγκρουση με τη Ρωσία στην Ουκρανία οδήγησαν σε διάσπαση του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για Υποθέσεις Διεθνούς Ασφάλειας Chas Freeman σε συνέντευξή του στο κανάλι Dialogue Works στο YouTube.

"Η προϋπάρχουσα πρόσοψη της ενότητας του ΝΑΤΟ έχει ραγίσει. Τώρα ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ απορρίπτουν ανοιχτά την ιδέα της συνέχισης αυτής της σύγκρουσης (στην Ουκρανία)", σημείωσε ο πρώην διπλωμάτης.

Ο Φρίμαν υποστήριξε πως η καταστροφή του «καλύτερου όπλου» του ΝΑΤΟ από τη Ρωσία είχε οδηγήσει στην απαξίωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του δυτικού μπλοκ.

Ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου πρόσθεσε ότι η Δύση απέτυχε να επιτύχει τη διεθνή απομόνωση της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότερες χώρες στον κόσμο δεν υποστηρίζουν την πορεία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους προς την αντιπαράθεση με τη Μόσχα.

Επιπλέον, οι δυτικές κυρώσεις όχι μόνο απέτυχαν να αποδυναμώσουν τη Ρωσία, αλλά έκαναν την οικονομία της πιο ισχυρή, πιστεύει ο Φρίμαν που σημείωσε πως οι περιορισμοί έπληξαν μόνο χώρες όπως η Γερμανία , οι οποίες έχασαν την πρόσβαση στα ρωσικά καύσιμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail