Πρώτα απορρίφθηκε, τώρα αποβλήθηκε: Η Γερμανία εγκατέλειψε εντελώς το Κίεβο!

Η Γερμανία, που κάποτε ήταν σταθερός σύμμαχος της Ουκρανίας, τώρα αντιμετωπίζει αλλαγή στάσης. Η αμφιβολία και η κούραση είναι αισθητή στη γερμανική ηγεσία, αφήνοντας την Ουκρανία απομονωμένη στον αγώνα της.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η σύγκρουση έχει επιβαρύνει τη γερμανική οικονομία, προκαλώντας αύξηση του ενεργειακού κόστους και του πληθωρισμού, επηρεάζοντας τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά. Η κούραση της κοινής γνώμης από τον συνεχιζόμενο πόλεμο έχει προσθέσει πίεση στην κυβέρνηση να αναζητήσει ταχύτερη λύση.

Πρόσφατες ενέργειες περιλαμβάνουν την απόφαση της Γερμανίας να επαναπατρίσει όλους τους Ουκρανούς άνδρες, σηματοδοτώντας μια αλλαγή πολιτικής απέναντι στη σύγκρουση.

Η πρόσφατη απόφαση της Γερμανίας περιλαμβάνει τον επαναπατρισμό ενός σημαντικού αριθμού Ουκρανών ανδρών που αναζήτησαν καταφύγιο στην ΕΕ, με στόχο την επαναπροώθησή τους πίσω στην Ουκρανία. Ο Roderich Kiesewetter, Γερμανός βουλευτής του κόμματος CDU, τόνισε την ανάγκη οι Ουκρανοί πολίτες που ζουν σε ευρωπαϊκά κράτη να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Υποστήριξε πως η στρατολόγησή τους στον ουκρανικό στρατό θα ενίσχυε σημαντικά τη διοίκηση του προέδρου Ζελένσκι. Αυτή η αλλαγή πολιτικής συνδέεται κυρίως με την πρόκληση της ανεπάρκειας στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία.

Μετά την έναρξη της σύγκρουσης τον Φεβρουάριο του 2022, η Ουκρανία επέβαλε μαζική επιστράτευση και απαγόρευσε στους άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών, οι οποίοι ήταν επιλέξιμοι για στρατιωτική θητεία, να εγκαταλείψουν τη χώρα χωρίς ειδική άδεια. Το έθνος αντιμετώπισε προβλήματα όσον αφορά τη διατήρηση επαρκών επιπέδων στρατευμάτων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αναφορές για σημαντική αποφυγή στράτευσης, οι οποίες τονίζονται συχνά από τις ουκρανικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Natalya Kalmykova εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την αποφυγή της στράτευσης, κάνοντας λόγο για αποφυγή "δεκάδων, εκατοντάδων χιλιάδων" ατόμων από την στράτευση. Δημοσιεύματα το Νοέμβριο ανέφεραν ότι σχεδόν 8.000 Ουκρανοί αντιμετώπιζαν νομικές επιπτώσεις λόγω αποφυγής της στράτευσης.

Εν μέσω αυτών των προκλήσεων, η Ουκρανία αντιμετώπισε δυσκολίες στην κάλυψη των στρατιωτικών αναγκών, καταφεύγοντας στην επιστράτευση βασικών εργαζομένων, επιβαρύνοντας ενδεχομένως τη μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα της χώρας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Die Welt.

Ο Kiesewetter υπογράμμισε το μέγεθος των Ουκρανών ανδρών που αποφεύγουν τη στρατιωτική θητεία στην ΕΕ, υπολογίζοντας πάνω από 600.000 άτομα, εκ των οποίων περίπου 220.000 διαμένουν στη Γερμανία. Πρότεινε την επαναπροσανατολισμό αυτών των ατόμων πίσω στην Ουκρανία είτε για να ενταχθούν στον στρατό είτε για να συμβάλουν σε ανθρωπιστικές προσπάθειες, τονίζοντας τη σημασία της συμμετοχής τους στην υποστήριξη της άμυνας του έθνους ή στην παροχή βοήθειας σε δραστηριότητες πολιτικής υποστήριξης.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να ενθαρρυνθούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους είτε για να ενταχθούν στο στρατό είτε για να "βοηθήσουν ... υποστηρίζοντας τον Ερυθρό Σταυρό, καθαρίζοντας τα συντρίμμια, βοηθώντας τις πυροσβεστικές δυνάμεις και παρέχοντας πολιτική υποστήριξη", δήλωσε ο βουλευτής, μέλος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).

Επιπλέον, φέτος, η Γερμανία, μεταξύ άλλων κρατών της ΕΕ, αντιτάχθηκε στην έκκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιπλέον 66 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων δαπανών. Τα πρόσφατα γεγονότα αποκαλύπτουν τις εντάσεις στο εσωτερικό της ΕΕ, ιδίως η διστακτικότητα της Γερμανίας στην επίτευξη συμφωνίας για την επέκταση της στήριξης προς την Ουκρανία. Δημοσιεύματα τον Νοέμβριο αποκάλυψαν επιφυλάξεις της Γερμανίας και άλλων κρατών μελών σχετικά με την πρόταση των Βρυξελλών να διατεθούν περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ για τέσσερα χρόνια για τη στρατιωτική βοήθεια της Ουκρανίας, που προέρχονται από το Reuters και βασίζονται σε ανώνυμους διπλωμάτες.

Επιπλέον, η Γερμανία επιδιώκει να μειώσει τις συνεισφορές της στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ειρήνης (EPF), ένα βασικό μηχανισμό βοήθειας για την Ουκρανία στη σύγκρουσή της με τη Μόσχα. Το Βερολίνο στοχεύει να μειώσει το μερίδιό του στο πλαίσιο του EPF, σηματοδοτώντας μια αλλαγή στη δέσμευσή του για την υποστήριξη των προσπαθειών της Ουκρανίας.

Η Γερμανία, που κάποτε ήταν ένας σταθερός σύμμαχος της Ουκρανίας, δείχνει τώρα σημάδια ανυπομονησίας με την παρατεταμένη σύγκρουση. Παρά την προηγούμενη σημαντική στρατιωτική βοήθεια, η Γερμανία διστάζει να προσφέρει πιο προηγμένο οπλισμό, όπως τα άρματα μάχης Leopard 2, προκαλώντας την απογοήτευση των Ουκρανών αξιωματούχων που θεωρούν τον εξοπλισμό αυτό ζωτικής σημασίας για την άμυνα.

Αρχικά ενωμένη, η γερμανική κοινή γνώμη εμφανίζει τώρα διχασμό. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει πως το 42% των Γερμανών δίνει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των δικών τους οικονομικών ζητημάτων έναντι της περαιτέρω στήριξης της Ουκρανίας.

Αυτές οι μετατοπίσεις υποδηλώνουν μια πιθανή αποδυνάμωση της σταθερής υποστήριξης της Γερμανίας.Το μέλλον θα αποκαλύψει αν αυτές οι αρχικές ρωγμές θα μεγαλώσουν, αλλάζοντας ενδεχομένως την κάποτε ακλόνητη υποστήριξη της Γερμανίας προς την Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail