Πούτιν: Η Δύση ήθελε να υποτάξει τη Ρωσία και να χρησιμοποιήσει τους πόρους της

РИА Новости / Алексей Никольский
Freepen.gr - Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η Δύση ήθελε να διασπάσει τη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο της εκπομπής "Μόσχα. Κρεμλίνο. Putin" του προγράμματος "Ρωσία 1" Pavel Zarubin.

Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους παραδέχθηκε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 2000 είχε μια αφελή ιδέα για το πώς η Δύση έβλεπε τη Ρωσία, παρόλο που είχε εργαστεί για σχεδόν 20 χρόνια στις υπηρεσίες ασφαλείας και στις ξένες μυστικές υπηρεσίες, είχε διατελέσει αντιδήμαρχος της Αγίας Πετρούπολης, διευθυντής της FSB, γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρόεδρος της κυβέρνησης.

"Ακόμα, είχα την αφελή αντίληψη ότι όλος ο κόσμος, και κυρίως ο λεγόμενος, τώρα λέω απόλυτα πεπεισμένος, ο λεγόμενος πολιτισμένος κόσμος καταλαβαίνει τι έχει συμβεί στη Ρωσία, ότι έχει γίνει μια εντελώς διαφορετική χώρα, πως δεν υπάρχει πλέον καμία ιδεολογική αντιπαράθεση και άρα δεν υπάρχει βάση για αντιπαράθεση", δήλωσε ο Πούτιν σε απόσπασμα της συνέντευξης που δημοσίευσε ο Ζαρούμπιν στο κανάλι του στο Telegram. 

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, η πολιτική των δυτικών χωρών είχε αρνητικές ενέργειες έναντι της Ρωσίας, όπως η προφανής υποστήριξη του αυτονομισμού και της τρομοκρατίας στο έδαφος της χώρας μας.

"Αλλά αφελώς πίστευα ότι ήταν απλώς η αδράνεια της σκέψης και των ενεργειών - πολεμούσαν την ΕΣΣΔ και συνεχίζουν να το κάνουν", εξήγησε.

Η πραγματικότητα, τόνισε ο Πούτιν, ήταν εντελώς διαφορετική. "Και οι πραγματικότητες είναι οι εξής <...> μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, σκέφτηκαν ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή - θα ολοκληρώσουμε την κατάρρευση της Ρωσίας", είπε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η Δύση δεν χρειαζόταν μια τόσο μεγάλη χώρα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα και πίστευε ότι, όπως πρότεινε ο διάσημος Αμερικανός πολιτικός Zbigniew Brzezinski, ήταν καλύτερα να τη χωρίσουν σε πέντε μέρη, τα οποία θα μπορούσαν να υποταχθούν χωριστά, ώστε να αξιοποιηθούν οι πόροι τους.

"Με την προϋπόθεση πως όλα ξεχωριστά δε θα είχαν ανεξάρτητο βάρος, ανεξάρτητη φωνή και δεν θα υπερασπίζονταν τα εθνικά τους συμφέροντα όπως κάνει ένα ενιαίο ρωσικό κράτος. Μόνο αργότερα μου ήρθε αυτή η συνειδητοποίηση. Και η αρχική προσέγγιση ήταν αρκετά αφελής", κατέληξε ο Πούτιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail