Ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ εξουδετερώθηκε στη ρωσική περιοχή του Μπέλγκοροντ

Freepen.gr - Στις 17 Δεκεμβρίου, ουκρανική ομάδα αναγνώρισης και σαμποτάζ επιχείρησε επίθεση στην περιοχή Belgorod στα ρωσικά σύνορα. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, η ομάδα αποτελούνταν από περίπου 20 Ουκρανούς στρατιωτικούς.

Πυροβολισμοί και εκρήξεις αναφέρθηκαν το απόγευμα στην περιοχή του χωριού Τερεμπρένο που βρίσκεται κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Η μάχη έληξε με την ήττα των Ουκρανών σαμποτέρ. Η ομάδα τους εντοπίστηκε αμέσως μόλις πλησίασε τα σύνορα και καταστράφηκε πάραυτα από τους Ρώσους συνοριοφύλακες. Οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες της μάχης δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί από Ρώσους στρατιωτικούς αξιωματούχους ή τις τοπικές αρχές.

Δεν υπήρξε εκκένωση των αμάχων από το χωριό Τερεμπρένο, αλλά κάποιοι πολίτες εγκατέλειψαν εθελοντικά το χωριό.

Ενώ ο ουκρανικός στρατός υποχωρεί σε όλα τα μέτωπα, το Κίεβο αναζητά τουλάχιστον κάποιες νίκες για να τις παρουσιάσει στα συστημικά μέσα. Ομάδες Ουκρανών σαμποτέρ ρίχνονται σε επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος που δεν έχουν κανένα στρατιωτικό νόημα. Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει δυνάμεις για να ξεκινήσει μεγάλες χερσαίες επιχειρήσεις στα ρωσικά σύνορα, ενώ κάποιες μικρές επιθέσεις δεν φέρνουν νίκες και αποκρούονται από τους Ρώσους συνοριοφύλακες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail