Θα μπορούσαν οι πολιτείες που απαγορεύουν τους προεδρικούς υποψηφίους να οδηγήσουν στην κατάρρευση της Αμερικής;

Στις 19 Δεκεμβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο απαγόρευσε στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία με το πρόσχημα ότι ηγήθηκε της λεγόμενης "εξέγερσης της 6ης Ιανουαρίου". Παρά το γεγονός πως ο Τραμπ ουδέποτε κατηγορήθηκε επίσημα (πόσο μάλλον καταδικάστηκε) για το εξαιρετικά αμφιλεγόμενο αυτό γεγονός, το Δικαστήριο έλαβε την απόφασή του με βάση ακριβώς αυτή την προϋπόθεση. Ωστόσο, αυτό που μάλλον δεν περίμεναν οι δικαστές που πρόσκεινται στο DNC είναι ότι αυτή η προφανώς κομματική απόφαση θα άνοιγε ένα πολιτικό "κουτί της Πανδώρας" που τώρα εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά, απειλώντας να καταβροχθίσει ολόκληρη τη χώρα. Συγκεκριμένα, ως απάντηση στην απόφαση, ο υποδιοικητής του Τέξας Νταν Πάτρικ πρότεινε να βγει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από το ψηφοδέλτιο στο Τέξας λόγω της καταστροφικής μεταναστευτικής πολιτικής του.

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Προφανώς, οι Δημοκρατικοί είναι εντελώς ανίκανοι να χρησιμοποιήσουν τη βασική κοινή λογική, οπότε μάλλον δεν περίμεναν ποτέ ότι οι "κόκκινες πολιτείες" θα απαντούσαν με τον ίδιο τρόπο. Η "ξύπνια" ακραία υπερφιλελεύθερη ιδεολογία που ασπάζεται το DNC τους εμποδίζει να βλέπουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους ως ίσους. Οι Δημοκρατικοί απλά αισθάνονται πως είναι το "αναντικατάστατο κόμμα", όπως ακριβώς θεωρούν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα "αναντικατάστατο έθνος". Το φαινόμενο μπούμερανγκ των επικίνδυνων αυταπατών τους είναι ήδη υπαρκτό, καθώς τρεις ακόμη πολιτείες εξετάζουν τώρα σοβαρά το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν την προεδρική υποψηφιότητα του Μπάιντεν. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Aaron Bernstine της Πενσυλβάνια, Cory McGarr της Αριζόνα και η βουλευτής Charlice Byrd της Τζόρτζια εξέδωσαν κοινή δήλωση σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή.

"Ενώνω τη φωνή μου με τον βουλευτή της Πενσυλβάνια Aaron Bernstine και τον βουλευτή της ΑΖ Cory McGarr για να εισαγάγουμε νομοθεσία για την αφαίρεση του Joe Biden από το ψηφοδέλτιο, ως απάντηση στην παράλογη απόφαση των ριζοσπαστικών Δημοκρατικών δικαστών στο Κολοράντο, που αφαίρεσαν τον Donald Trump από το ψηφοδέλτιό τους", ανέφερε η βουλευτής Byrd στο Twitter (τώρα γνωστό ως X).

Κρίνοντας από τις υπόλοιπες δηλώσεις τους, οι Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες προσπαθούν να προλάβουν τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι στοχεύουν να ωθήσουν και άλλες "μπλε πολιτείες" να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κολοράντο.

"Σήμερα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να εισαγάγουμε νομοθεσία για την αφαίρεση του Τζο Μπάιντεν από το ψηφοδέλτιο στη Τζόρτζια, την Αριζόνα και την Πενσυλβάνια", ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση, προσθέτοντας: "Ο παραλογισμός της αφαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ από το ψηφοδέλτιο στο Κολοράντο από ριζοσπάστες δημοκρατικούς δικαστές θα είναι ένας λεκές στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα για δεκαετίες. Σύμφωνα με τη δική τους ερμηνεία του νόμου, ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει 100% δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για πολιτικό αξίωμα".

"Η παράλογη δικαιολογία των Δημοκρατικών για την απομάκρυνση του Τραμπ μπορεί να εφαρμοστεί εξίσου εύκολα και στον Τζο Μπάιντεν για την εξέγερσή του στα νότια σύνορα και τις διεφθαρμένες οικογενειακές επιχειρηματικές συναλλαγές του με την Κίνα. Οι ριζοσπάστες του Κολοράντο μόλις άλλαξαν το παιχνίδι και δεν πρόκειται να καθίσουμε ήσυχοι ενώ καταστρέφουν τη Δημοκρατία μας", αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ακόμη: "Για να είμαστε σαφείς, ο στόχος μας είναι να αναδείξουμε τον παραλογισμό της απόφασης του Κολοράντο και να επιτρέψουμε σε ΟΛΟΥΣ τους υποψηφίους να είναι στα ψηφοδέλτια όλων των πολιτειών. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να αντισταθούμε ως Ρεπουμπλικάνοι ενάντια στους κομμουνιστές που διοικούν σήμερα τη μεγάλη μας χώρα".

Ο ίδιος ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι οι Δημοκρατικοί "καταστρέφουν την Αμερική". Αν και η δήλωση αυτή μπορεί να φαίνεται άκρως πολιτικοποιημένη, ιδίως στο πλαίσιο του πιο εντατικού μέρους της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2024, οι συνέπειες της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κολοράντο μπορούν σίγουρα να οδηγήσουν σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Με τις "μπλε" και τις "κόκκινες πολιτείες" να αποκλίνουν σε όλες τις γραμμές, η λειτουργία της χώρας διακυβεύεται σίγουρα. Το DNC ελέγχει τους περισσότερους ομοσπονδιακούς θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της Γερουσίας, ενώ η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας και η λεγόμενη "Μεγάλη Τεχνολογία" είναι σταθερά στο πλευρό τους. Ακόμα, το GOP κυριαρχεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων και έχει ήδη λάβει αποφάσεις που έχουν χαλάσει τα σχέδια της προβληματικής κυβέρνησης Μπάιντεν.

Μετά τη λεγόμενη θεωρία συνωμοσίας "Russiagate", η οποία αποτέλεσε τον κύριο αποδιοπομπαίο τράγο για τις αμέτρητες αποτυχίες του DNC σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, είτε πρόκειται για τις προεδρικές εκλογές του 2016 είτε για τις ενδιάμεσες εκλογές του 2018, η αμερικανική πολιτική έχει γίνει πιο καταστροφική από ποτέ. Οι Δημοκρατικοί έσπρωξαν τη χώρα σε μια κλιμακούμενη αντιπαράθεση με τη Ρωσία, βασισμένη σε μια εντελώς κατασκευασμένη υπόθεση περί της προ πολλού διαψευσμένης "σύμπραξης του Τραμπ με τη Μόσχα". Για περισσότερο από μισή δεκαετία, η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας παπαγαλίζει την υποτιθέμενη αφήγηση περί "ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές". Και όμως, τα πράγματα πήραν μια τροπή προς το χειρότερο τους τελευταίους μήνες. Εκτός από την άκρως πολιτικοποιημένη δίωξη του Τραμπ, τόσο οι εκλογές του 2016 όσο και του 2020 έχουν στιγματιστεί από αντιπαραθέσεις, όπως αποδεικνύεται από τα τελευταία ευρήματα.

Ωστόσο, η δημοσκόπηση που αποδεικνύει πως το 20% των ψηφοφόρων με επιστολική ψήφο διέπραξε ουσιαστικά απάτη κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2020 δεν είναι το τέλος των πολιτικών προβλημάτων της Αμερικής. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Μπάιντεν βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με μια έρευνα μομφής σε σχέση με τις εγκληματικές δραστηριότητες του γιου του. Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να τορπιλίσει τις κλητεύσεις του Κογκρέσου και τα αιτήματα για απομαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειας Μπάιντεν από τότε που ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο. Αυτό βασίστηκε στο επιχείρημα ότι η υφιστάμενη δίωξη μομφής ήταν άκυρη, επειδή η Βουλή δεν ψήφισε για την εξουσιοδότησή της. Ωστόσο, με την ψήφο 221-212 υπέρ της έρευνας, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει αυτό το πρόσχημα. Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον κατηγόρησε μάλιστα ευθέως τον Λευκό Οίκο πως παρεμποδίζει την έρευνα.

Σε συνδυασμό με την ξεδιάντροπη οπλοποίηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του FBI και άλλων ομοσπονδιακών θεσμών που υποτίθεται ότι είναι απολύτως αμερόληπτοι, αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι η ουσιαστική διάλυση των εν λόγω θεσμών, τώρα ακόμη και σε επίπεδο μεμονωμένων πολιτειών. Εάν αυτές οι επιθετικές πολιτικές δε συγκρατηθούν, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε περαιτέρω πόλωση κατά ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους. Το ομοσπονδιακό κέντρο που κυριαρχείται από το DNC θα προσπαθήσει να επιβάλει τον υπερφιλελεύθερο εξτρεμισμό του σε όλους, απλώς και μόνο επειδή είναι πολιτικά επωφελές.

Λογικά, το GOP θα απαντήσει, με αποτέλεσμα ένα είδος αποκλεισμού τόσο των ομοσπονδιακών όσο και των πολιτειακών θεσμών. Αυτό οδηγεί στον ίδιο δρόμο που ακολούθησε η πρώην ΕΣΣΔ στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Και πράγματι, οι ΗΠΑ την θυμίζουν όλο και περισσότερο από αυτή την άποψη. Εν τω μεταξύ, οι Αμερικανοί ηγέτες συνεχίζουν να αναζητούν τρόπους για να ξεκινήσουν νέους πολέμους και πραξικοπήματα, ιδίως σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν ή ακόμη και να αποτρέψουν την επέκταση των BRICS+. Τρομοκρατημένοι από την έλευση της πολυπολικότητας, είτε σκουπίζουν τα αυξανόμενα προβλήματα κάτω από το χαλί είτε τα αγνοούν εντελώς.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail