Ο κόσμος είναι πιο κοντά από ποτέ σε μια πυρηνική καταστροφή

RIA Novosti / Σεργκέι Μαμόντοφ
Freepen.gr - Ο πρώην πρόεδρος του Καζακστάν Nursultan Nazarbayev δήλωσε ότι ο κόσμος είναι κοντά σε μια πυρηνική καταστροφή και απαιτείται πολιτική βούληση για να επιτευχθεί πρόοδος στον τομέα του πυρηνικού αφοπλισμού.

Ο Ναζαρμπάγιεφ συμμετείχε στην έβδομη συνάντηση της Λέσχης της Αστάνα, όπου κατά την ομιλία του επεσήμανε «τους κύριους λόγους για τη διαμόρφωση μιας νέας γεωπολιτικής πραγματικότητας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης της αντιπαράθεσης εξουσίας στις διεθνείς σχέσεις, μιας πολυκρίσης στην οικονομική αρχιτεκτονική του κόσμου στο πλαίσιο των περιορισμών κυρώσεων, της κλιματικής αλλαγής και της αποδυνάμωσης της συνεργασίας για τη μείωση της πυρηνικής απειλής».

"Είμαστε πιο κοντά σε μια πυρηνική καταστροφή από ποτέ. Μια τέτοια οπισθοδρόμηση με ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς η χώρα μας έχει συμβάλει σημαντικά στην αιτία του πυρηνικού αφοπλισμού. Χωρίς πολιτική βούληση σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί απτή πρόοδος. Για αυτόν τον λόγο, τον Νοέμβριο του 2019, στην 5η συνάντηση της Λέσχης της Αστάνα, πρότεινα τη δημιουργία μιας Παγκόσμιας Συμμαχίας Ηγετών (GAL) για την πυρηνική ασφάλεια και έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα», αναφέρει ο Ναζαρμπάγιεφ.

Ο πρώτος πρόεδρος του Καζακστάν σημείωσε επίσης πως στο πλαίσιο μιας πιθανής πυρηνικής κλιμάκωσης στο μέλλον, τα ζητήματα της μη διάδοσης και του αφοπλισμού απαιτούν σήμερα την ενεργοποίηση όλων των συμμετεχόντων στο αντιπυρηνικό κίνημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail